La mostra col·lectiva Sant Lluc 2012 acull obres de 80 artistes de diferents disciplines

Text: Redacció
1558

Aquesta exposició constitueix ja tota una tradició i continua amb l’habitual èxit de convocatòria. Enguany, ha comptat amb la participació d’un centenar d’artistes, d’entre els quals el jurat n’ha triat 80 perquè puguin exposar les seves obres a l’Ateneu Caixa Laietana. Les peces han estat elaborades en diferents disciplines artístiques com escultura, pintura, dibuix, gravat, ceràmica… i en diverses tècniques.

Any rere any, la comissió organitzadora de l’exposició ret homenatge als artistes per la seva fidelitat a la col·lectiva i per la seva trajectòria artística en el seu àmbit. Enguany la col·lectiva compta amb l’escultor i ceramista mataroní Emili Badia com a artista convidat, que mostra una selecció de les seves obres més representatives en la disciplina escultòrica.

El certamen, de lliure participació, va inaugurar-se el dijous, 13 de setembre, a l’Ateneu Caixa Laietana (carrer Riera, 92. Mataró) i es podrà visitar fins el 4 de novembre. L’horari de visita serà de 17:30 h a 20:30 h de dilluns a dissabte i els festius d’11.30 h a 13:30 h i de 18:30 h a 20:30 h. L’entrada és gratuïta.

Enguany el jurat ha considerat deserta la selecció d’artistes joves, els quals ha considerat, això sí, mereixedors de reconeixement però no per exposar la seva obra a la mostra col·lectiva jove de l’any que ve.

 La Col·lectiva Sant Lluc va ser instituïda l’octubre de 1946, organitzada per l’Associació Sant Lluc per l’Art, i des d’aquella data s’ha anat celebrant gairebé sense interrupcions, convertint-se en un dels esdeveniments culturals més arrelats a Mataró.

 30 ANYS DE VIDA ARTÍSTICA DE JOSEP SERRA, A L’ATENEU

L’Ateneu de Caixa Laietana acull l’exposició “Necessitat Vital” que celebra els 30 anys d’obra exposada de l’argentoní Josep Serra. Es tracta d’una exposició que neix de la necessitat de l’artista de mostrar el treball pictòric i la plasmació en la seva obra del constant aprenentatge i l’enriquiment personal a través de les experiències viscudes amb altres persones.

És una exposició intimista d’un creador al qual només li interessa expressar les seves emocions i que connecta amb l’espectador en la mesura en què aquest en vulgui gaudir.

Segons Pere Pascual, crític d’art, “Una intimitat com sols pot oferir un creador a qui només li interessa expressar emocions humanes. Una intimitat que sols saben expressar-la els veritables artistes. I no ho dubtin, en Josep Serra n’és un”.

Aquest projecte de celebració consta de tres exposicions, la primera de les quals és a l’Ateneu, on s’hi podran veure les obres més recents dels últims tres anys repartides en dues plantes segons si són obres de gran format o sobre paper.

Pel que fa a les altres dues exposicions, l’una serà al Museu del Càntir d’Argentona i Casa Gòtica on s’hi exposarà l’obra fins a sis anys enrere i l’altra a la galeria Setba de Barcelona, amb l’obra dels últims sis anys.

La inauguració de l’exposició va fer-se el passat 20 de setembre a les 19.30 h a l’Ateneu de Caixa Laietana. Podrà visitar-se fins el 4 de novembre.

COMPARTIR