La Sessió d’Estudis Mataronins arriba a la trentena edició

Nicolau Guanyabens.  Equip del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró
375

El Museu Arxiu de Santa Maria, Centre d’Estudis Locals de Mataró celebra la XXX Sessió d’Estudis Mataronins, el proper dissabte 23 de novembre. Com sempre, l’acte tindrà lloc a l’estatge de l’entitat, al carrer Beata Maria, 3, de Mataró.

Són ja trenta anys d’un espai d’intercanvi, d’una trobada anual de dissabte tarda per estar atents al que es mou en el camp de la història local, d’una tribuna on estudiosos, joves i no tan joves, donem a conèixer el que estem treballant. Es tracta d’una oportunitat que ens regalem cada novembre.

Historiadors i investigadors en general presentem comunicacions de format breu sobre qualsevol aspecte inèdit de tipus històric, arqueològic, geogràfic, etnogràfic, etc., en l’àmbit de tot el Maresme. En l’acte es llegeixen els resums de les ponències i es facilita el col·loqui entre assistents i comunicants.

I cada any, el Museu Arxiu de Santa Maria, amb la col·laboració de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i l’Institut Ramon Muntaner, reuneix en un volum les comunicacions presentades en la sessió de l’any anterior. S’han publicat fins ara 29 volums amb més de 440 estudis, tots consultables a la web www.raco.cat.

Hi han participat, al llarg d’aquests trenta anys, més de 110 estudiosos, des d’historiadors consagrats fins a joves estudiants universitaris que fan els seus primers passos en la recerca. La diversitat i la categoria dels continguts han fet de les Sessions d’Estudis una eina important pels amants de la història de Mataró i del Maresme.

Agraïm a investigadors i investigadores la seva confiança envers la Sessió d’Estudis, especialment a la gran majoria que ho fan cada any, sense els quals aquesta fita de trenta edicions no hagués estat possible. Agraïm el suport que rebem dels subscriptors de la revista Fulls que anualment també reben el volum de les comunicacions.

Encoratgem a tots els implicats a seguir confiant en aquest fòrum que, sense grans pretensions i amb ànim de compartir, avança any rere any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí