L’Editorial Barcino presenta la nova col·lecció de Clàssics Catalans

Text: Redacció
176

Amb aquesta nova col·lecció, l’Editorial Barcino, sota el paraigua de la Fundació Carulla, vol potenciar i projectar la literatura catalana com a literatura de primer nivell i ve a cobrir un buit imperdonable en l’oferta editorial en català. Des de la col·lecció MOLC (1978) no ha existit cap col·lecció que de forma programàtica, tingui com a únic objectiu la publicació de grans obres d’autors catalans de tots els temps. Aquesta és l’essència d’aquesta col·lecció que pretén tornar a posar en circulació obres i autors que fa anys que no es troben amb facilitat o que havien caigut del cànon per raons diverses, però tenen prou nivell per formar-ne part.

Amb el nom d’IMPRESCINDIBLES – Biblioteca de clàssics catalans, el catàleg de la col·lecció inclourà obres de tots els gèneres literaris i posant especial atenció a l’equilibri territorial (Països Catalans) i temporal (Edat Mitjana fins al segle XX) i de restitució de la presència femenina (autores i curadores).

Els primers títols de la col·lecció. El tret de sortida el marcaran títols com el Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, un clàssic indiscutible de la literatura catalana, i La punyalada de Marian Vayreda, obra cabdal de les lletres catalanes però actualment descatalogada.

 

COMPARTIR