L’escultora Beth Fornas mostra la singularitat de la seva mirada en una nova exposició al Museu Enric Monjo

Pilar Martínez Alsina.
470

Des del passat diumenge 21 de febrer, el Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar acull la darrera exposició de l’artista maresmenca Beth Fornas. La mostra, que porta per títol l’haikú Silenci llaurat/sobre pedra immortal./ La branca s’acomiada, es pot visitar fins el proper 10 d’abril.

Aquesta nova exposició, fruit de l’experimentació i de la reflexió de l’artista, presenta una poètica material i vital. L’exposició ens mostra la sensibilitat, el caràcter i l’eloqüència d’unes obres que experimenten i que troben un llenguatge propi en les formes naturals. Paisatges, llums i ombres retenen inquietuds, interpretacions i desig d’experimentar per esdevenir poesies materials.

Ens trobem davant d’una exposició i d’una artista que camina sola i allunyada d’etiquetes. La seva formació i anys d’experiència queden plasmats en un tractament singular i íntim de la matèria i en la combinació delicada de materials i de tècniques. L’artista aprèn de la natura, del seu moviment i de la bellesa d’allò imperfecte, de formes mudables i incompletes. Les obres que conformen l’exposició, d’entrada, no busquen cap propòsit racional d’ordre. L’espectador s’adona que suposen el repte de construir una semàntica que comença a la sala i que la travessa per despertar una nova comprensió, feta potser de cendres i de parracs de natura i d’introspecció. Convé, doncs, afinar els sentits, deixar-los ben oberts, aguditzar els ulls de l’ànima i no voler reconstruir, deixar-se portar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí