L’estabilitat pressupostària i l’accés a la funció pública

Triangle Acadèmia.  www.triangle-academia.com
195

Aquest proper 2022 serà, sense cap mena de dubte, un any singular pel que fa referència a l’aprovació dels pressupostos públics, tant pel que fa a l’Estat espanyol, com pel que fa a la Generalitat de Catalunya. Ens hauríem de remuntar uns quants anys enrere per trobar una coincidència en l’aprovació pressupostària com la d’aquest 2022.

Aquesta singularitat té una lectura molt positiva pel que fa a l’accés a l’administració pública, doncs aquests pressupostos explicitaran molts dels acords que s’han estat treballant en les diferents meses sectorials, i també hauran d’incloure el desenvolupament del “Proyecto de Ley de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público” (més conegut com l’Icetazo). Ambdós factors han de tenir una incidència directa amb l’accés i la consolidació a places públiques, en diferents àmbits de l’administració: cossos de seguretat, educació, administració general, en concret s’espera:

Mossos d’esquadra: El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ja ha anunciat que s’ha acordat amb el govern espanyol una ampliació de la plantilla dels Mossos d’Esquadra, amb un total de 739 policies més en els propers tres/quatre anys.

Agents Rurals: Està prevista una nova oferta d’ocupació pública que inclourà 100 places d’agents rurals i 45 places de reforç (suport tècnic i administratiu), segurament a finals d’aquest any. També hi ha acordades dues convocatòries més de 100 places cadascuna per a les ofertes d’ocupació del 2022 i 2023. I també hi ha la intenció d’oferir places amb les taxes de reposició.

Ensenyament: Estan acordades 4.202 noves places del cos de professorat d’ensenyament secundari per aquest 2022, i s’espera la resolució del decret de temporalitat per determinar el nombre de noves places en el cos de mestres i en el cos de professorat de FP.

Administració general: Després de la convocatòria dels cossos superiors, queda pendent per aquest 2022 les escales de gestió i les escales administratives. Les dues escales acumulen acords no executats des de l’any 2018 i això farà que el nombre de places sigui rellevant.

Aquests són alguns dels exemples de l’activitat que actualment podem trobar en l’accés a l’administració pública. No cal dubtar en què això significa una oportunitat de consolidar la nostra situació laboral, a la vegada que poder desenvolupar una feina de servei públic. Cal conèixer els mecanismes d’accés i afrontar aquest repte, en un període que es preveu com a fructífer pel nombre de places ofertades i per la qualitat de les mateixes.

COMPARTIR