L’Hispània rep el Pèsol d’Or de Llavaneres

Text: Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
364

Les germanes Reixach del restaurant Hispània d’Arenys de Mar van ser guardonades, el passat divendres 19 d’abril, amb el Pèsol d’Or de Llavaneres. Aquest distintiu reconeix la tasca de promoció i difusió del pèsol garrofal, en el marc de la celebració de la Festa del Pèsol, que enguany ha celebrat la 14a edició. El guardó es va lliurar en el decurs del sopar de gala servit pel restaurant Can Jaume.

El lliurament del Pèsol d’Or va ser el moment més emotiu del sopar de gala de la Festa del Pèsol 2013, que aquest any va servir el restaurant Can Jaume del Port Balís. L’alcalde, Bernat Graupera, va anunciar el nom de les guardonades i el regidor de Promoció Econòmica, Carlos Bartomeu, va ser l’encarregat de lliurar el diploma i el pèsol d’or.

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, a proposta de la Comissió organitzadora de la Festa del Pèsol, ha volgut reconèixer amb aquest distintiu la tasca de promoció del pèsol garrofal de Llavaneres al restaurant Hispània, que fa més de 60 anys que el cuina i el serveix als seus clients més exigents. Les germanes Reixach van estar acompanyades durant el sopar pel matrimoni Rabassa Obregon, els propietaris d’una de les cinc hortes de Llavaneres, que ja fa trenta anys que serveix pèsols a l’establiment.

Un menú degustació exquisit

Els comensals van poder degustar un magnífic menú degustació amb el pèsol com a protagonista indiscutible. El restaurant Can Jaume ha estat l’encarregat d’organitzar aquest 6è Sopar del Pèsol. Un sopar de gala que és una oportunitat única per degustar el pèsol garrofal de Llavaneres en totes les seves varietats culinàries. A tots els plats, i se’n van servir sis, es va poder tastar pèsol: ostró en escabetx de pèsol, amb l’amanida de pèsols amb peus de porc i tòfona, amb truita, amb bacallà i és clar, no hi va faltar el clàssic plat dels pèsols ofegats de Llavaneres.

En aquest plat es descobreix, com en cap altre, la dolçor extraordinària i la textura tendra del pèsol de Llavaneres, un producte que l’Ajuntament té catalogat amb una marca de garantia de qualitat i al voltant del qual, des de fa catorze anys, se celebra una gran festa al carrer, que aquest cap de setmana va reunir milers de visitants al parc de Ca l’Alfaro. Per cloure el sopar, els comensals encara van poder tastar la Coca de Llavaneres, l’altre producte gastronòmic local registrat amb una marca de garantia de qualitat.

A l’inici de la vetllada, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llavaneres, Carlos Bartomeu, va donar la benvinguda als assistents i va anunciar que seria una nit molt especial: gastronòmicament parlant i per la distinció que es lliuraria. En el sopar, es va comptar amb l’assistència del director general de Serveis Territorials a Barcelona del departament d’Agricultura, que també es va voler adreçar als assistents per destacar la qualitat dels productes de la terra, com ho és el pèsol de Llavaneres. També hi van assistir el president del Consell Comarcal, el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i l’alcalde d’Arenys de Mar, així com regidors de la corporació, productors de pèsol, restauradors i comerciants.

Per la seva banda, en la seva intervenció, l’alcalde, Bernat Graupera, va agrair la tasca de totes les persones que estimen el pèsol i Llavaneres i que col·laboren perquè aquesta festa sigui possible any rere any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí