El Maresme més visual

Text: Albert Calls
503

‘Maresme dibuixat’ és un llibre d’imatges de Montse Sanchiz que ha publicat recentment Voliana Edicions. Paisatgística maresmenca capturada amb el traç de l’artista, a Montgat, Tiana, el Masnou, Teià, Alella, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Cabrils, Cabrera de Mar, Argentona i Mataró.

L’artista maresmenca dibuixa al carrer, intentant captar l’essència d’un espai i un moments concrets. “Treballo en llibreta, gairebé sempre a doble pàgina. Utilitzo dos formats, un per a fer panoràmiques i un altre quadrat majoritàriament per arquitectura. Començo dibuixant les línies amb ploma i tinta negra permanent. Un cop acabat el dibuix, el pinto a l’aquarel·la. Aquesta tècnica és fascinant perquè la seva imprevisibilitat sovint provoca fantàstics resultats inesperats”, explica Montse Sanchiz.

També afegeix que “a més del repte intrínsec d’haver de trobar la proporció idònia entre l’aigua i el pigment, el fet de pintar al carrer fa que els elements atmosfèrics intervinguin decisivament en el comportament de la pintura i ajuden a donar context al resultat final”.

Una interessant i molt personal captura d’imatges que ara pot visualitzar-se i conservar-se gràcies a la màgia del llibre imprès, en un nou projecte editorial de Voliana.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí