Marina Port Premià vol actuar com a motor comercial de la localitat

Text: Marina Port Premià
808

Un estudi independent elaborat per RDB Consulting Group assegura que la nova zona comercial de Marina Port Premià beneficiarà el comerç local. La consultora –que ha realitzat l’estudi a petició de l’Ajuntament de Premià de Mar i la Diputació de Barcelona–, afirma que la nova zona comercial representarà una gran oportunitat per al comerç de la localitat i es convertirà en un potent atractiu, atraient 200.000 nous visitants i generant 27,3 milions d’euros anuals.

L’estudi –realitzat l’últim trimestre de 2016 sobre una mostra de consumidors dels municipis de Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt i El Masnou–, ha tingut com a objectiu identificar l’impacte de la nova àrea comercial sobre el comerç local amb la finalitat de generar projectes conjunts en benefici del municipi, permetent millorar globalment l’atractiu per a visitar Premià de Mar.

Actualment Premià de Mar compta amb 719 establiments comercials i restaurants repartits en 33.000m2 de superfície, els clientes dels quals són principalment residents de la localitat. L’informe desprèn que el comerç urbà de Premià té un públic fidel per tradició, confiança i proximitat, especialment per adquirir productes quotidians, encara que no és tan competitiu a l’hora d’atraure consumidors de fora del municipi o en la compra de productes no quotidians.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Premià de Mar, David Gutiérrez, assegura que “el comerç local de Premià és dinàmic i compta amb una oferta atractiva, però és necessari ampliar el mix comercial, especialment de producte no quotidià. La nova àrea comercial no només no va a restar competència, sinó que serà un important atractiu per a atraure consumidors de fora de la localitat”.

De fet, el comerç local ha experimentat en els últims anys un creixement de gairebé el 3% dels consumidors de Premià, però ha perdut quota de mercat de clients no residents en detriment d’altres localitats més grans. L’informe assegura que la zona comercial de Port Premià suposarà un reforç, ampliant la quota de mercat de Premià. En aquest sentit el director general de Port Premià, Joan Conde, apunta que “quan una nova àrea comercial i d’oci és capaç d’atraure massivament compradors i turistes, tota la zona se’n beneficia”.

L’informe realitzat per RBD Consulting Group indica que serà necessari millorar l’atractiu de l’oferta comercial de la localitat i vertebrar un corredor urbà que connecti el port per a facilitar atraure els 200.000 visitants previstos al centre de la ciutat. Per la seva part, les obres de construcció de la nova zona comercial ja hi estan treballant: milloraran els accessos tant de vianants com per a vehicles i es crearan 1.000 places d’aparcament, el 50% d’elles subterrànies. Amb una inversió de més de 22 milions d’euros, la nova àrea comercial de Port Premià disposarà de 18.000 m2 distribuïts en sis edificacions d’una sola planta, 150 locals per a activitats comercials, restauració i serveis.

A un any de la seva inauguració, grans operadors com Aldi, Veritas, Burger King i La Tagliatella ja han confirmat la seva presència a la nova zona comercial, representant un terç del total de l’espai. La Sociedad de Centros Comerciales de España (SCCE) –líder en la comercializació de centres comercials com L’illa Diagonal i Gran Via 2 a Barcelona, o Plaza Norte 2 i Gran Plaza a Madrid–, és l’empresa responsable de gestionar la comercialització dels establiments, facilitant un mix comercial de marques nacionals i internacionals de tot tipus en els sectors de la restauració, l’oci i la moda.

La nova àrea comercial de Port Premià, la inauguració de la qual està prevista durant el primer trimestre de 2018, serà un dels complexos comercials més singulars i atractius de Catalunya.

MARINA PORT PREMIÀ

L’espai compta amb una àrea d’influència de més de 375.000 habitants, i està situada a només 20 minuts del centre de Barcelona. La seva ubicació permetrà gaudir, en un mateix dia, d’una àmplia oferta comercial i gastronòmica, així com de les platges de Premià.

Port Premià, amb 554 amarratges, està gestionat per l’empresa Marina Port Premià S.L. (www.marinapremia.com), concessionària de l’explotació del port des de l’any 2007.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí