Mataró celebra el Dia de la Gent Gran

Text: Redacció
316

El Consell Municipal de la Gent Gran impulsa cada any un conjunt d’activitats al voltant de l’1 d’octubre, quan se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquest 2019 es farà, el 5 d’octubre, la V Mostra d’entitats de la gent gran, una iniciativa bianual que té com a objectiu donar a conèixer tot el teixit existent a la ciutadania, així com crear sinergies entre les pròpies entitats. La Mostra es farà a la plaça de Santa Anna i comptarà amb exhibicions, tallers, punts d’informació i moltes altres activitats.

Des de l’any 1992 se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i per vetllar per una vellesa digna. A Mataró s’organitza un conjunt d’actes amb l’impuls del Consell Municipal de la Gent Gran que es desenvolupen durant el mes d’octubre.

Un programa amb activitats variades que vol ser un homenatge a les persones grans de Mataró i que ha estat possible gràcies a la implicació de entitats de la ciutat. Entre la quinzena d’activitats hi ha novetats com el Recital de poesia de la Gent Gran, el 26 d’octubre al Foment Mataroní; la implicació de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) amb una Classe oberta de gospel, el 31 d’octubre, al Centre Cívic de Pla d’en Boet i activitats esportives al Parc de Cerdanyola, el 17 d’octubre; o un Torneig de petanca on es preveu la participació de més de 100 persones.

18è Cicle d’activitats formatives per a la Gent Gran a Mataró

A partir d’aquest mes d’octubre s’inicia el 18è Cicle d’activitats formatives per a la Gent Gran en els diferents casals municipals de la gent gran de  Mataró.

Amb aquestes activitats, que s’allargaran fins el mes de juny de 2020, es volen donar consells pràctics sobre les principals qüestions que preocupen la gent gran, els seus familiars i les persones cuidadores, fomentant així una postura activa en temes de salut i qualitat de vida.

Aquest Cicle d’activitats sorgeix del treball endegat en el si de la Comissió de Qualitat de Vida del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró.

Les primeres xerrades que es faran a l’octubre són: ‘Habitatge i accessibilitat amb la gent gran’ el dimecres 16, ‘Què és l’Alzheimer, recursos assistencial’ el dijous 24 i ‘ Què és la musicoteràpia?’ el dimarts 29.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí