Mataró ofereix assessorament jurídic gratuït als afectats per les preferents durant el procés d’arbitratge

Text: ACN
382

L’Ajuntament de Mataró, a través d’un conveni amb el Col·legi d’Advocats, oferirà assessorament “universal i gratuït” als afectats per les participacions preferents durant tot el procés d’arbitratge, que ara comença amb l’objectiu que els petits estalviadors puguin recuperar els seus diners. Així ho va explicar a l’ACN l’alcalde de Mataró, Joan Mora, després que el passat divendres 19 d’abril s’hagués reunit la comissió municipal d’afectats pels productes financers d’alt risc. Tant l’Ajuntament com les plataformes d’afectats valoren positivament el fet que finalment s’hagi inclòs en aquest procés els clients de l’antiga Caixa Laietana que varen bescanviar les participacions per accions de Bankia.

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, va expressar la seva “satisfacció” perquè finalment pugui començar un procés d’arbitratge inclusiu que tingui en compte els milers de clients que Caixa Laietana va “estafar” a Mataró i el Maresme. Mora demana als estalviadors que, en aquest procés, no signin cap document sense estar degudament assessorats per evitar que es repeteixin situacions desagradables.

En aquest sentit, el consistori ofereix assessorament gratuït a tots els afectats perquè ningú es quedi sense poder reclamar els seus estalvis per una qüestió de manca d’informació o de recursos econòmics: “La informació arribarà a tots els afectats i en funció de la situació personal de cadascú, es donarà una sortida o una altra”. L’assessorament serà possible gràcies a l’acord amb el Col·legi d’Advocats.

“Aquest any i mig de feina ha demostrat que a través de la perseverança, l’esforç i la raó, ho hem aconseguit”, es felicita Mora. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu d’EstafaBanca de Mataró, Diego Herrera, que ha qualificat l’inici de l’arbiratge de “pas endavant”, tot i que encara no ho considera una victòria: “Això serà el dia que tothom hagi pogut recuperar finalment els seus diners”.

És per això que Herrerra, confirma que les protestes de la plataforma al carrer “seguiran” per tal de mantenir la pressió per garantir que el procés d’arbitratge sigui “transparent, garantista i universal”. A priori, però, el portaveu dels afectats celebra que, del que se sap fins ara, es prevegi un arbitratge “inclusiu” i “sensible”.

La comissió de seguiment de l’arbitratge de les participacions preferents ha informat recentment que podran acollir-se a l’arbitratge tots els afectats d’entitats on hi hagi diner públic i que tindran prioritat els que van invertir un màxim de 10.000 euros. La majoria dels casos els acapara Bankia i, segons va anunciar també el ministre d’Economia, Luís de Guindos, s’inclourà els titulars de participacions preferents de Caixa Laietana que van bescanviar-les per accions a principis del 2012.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí