Mataró refà els tràmits de Can Fàbregas per donar llum verd al Corte Inglés

Text: ACN
467

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat de tots els partits un conjunt d’acords que permet desencallar l’inici de les obres del Corte Inglés als terrenys que ocupava l’antiga fàbrica de Can Fàbregas. El consistori ha hagut de refer tota la tramitació urbanística, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés el planejament que es va aprovar l’any 2008. També s’ha modificat el pla local del Patrimoni Arquitectònic per donar validesa al desmuntatge i posterior reconstrucció de Can Fàbregas. En aquest sentit, s’ha acordat que la nau aculli la Casa de la Cultura Popular de Mataró i que aquesta s’haurà d’inaugurar per la festa major de l’any 2015.

Es preveu que passat l’estiu ja no hi hagi cap impediment perquè el Corte Inglés comenci a construir els grans magatzems que fa anys té previst fer al centre de Mataró. Després d’una llarga història de contenciosos, recursos i resolucions judicials, l’Ajuntament de Mataró ha aconseguit donar legitimitat al projecte.
El consistori, amb el suport de tots els partits polítics, ha aprovat el nou planejament urbanístic del sector on s’ha d’aixecar el centre comercial. Una sentència recent del TSJC anul·lava tota la feina feta des de l’any 2008 i calia refer la documentació per tal de garantir la legalitat del projecte. Aquesta feina ja s’ha fet i es preveu que en els pròxims mesos pugui entrar en vigor.

En paral·lel, l’Ajuntament de Mataró també ha modificat el Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic, que dóna validesa al desmuntatge, trasllat i posterior reconstrucció de la nau de l’antiga fàbrica de Can Fàbregas. En aquest sentit, s’ha acordat que quan es reconstrueixi la nau, aquesta acollirà la Casa de la Cultura Popular de Mataró.

Can Fàbregas es tornarà a aixecar a la vorera de davant del Corte Inglés i es preveu que sigui un equipament de difusió i projecció exterior de la festa major de Mataró, Les Santes. La intenció és que les obres estiguin acabades abans del 24 de juliol del 2015, per tal de poder inaugurar l’equipament durant la festa major d’aquell any.

Per acabar de quadrar el cercle, l’Ajuntament de Mataró ha signat dos convenis amb la plataforma ciutadana Salvem Can Fàbregas i amb el grup municipal de la CUP, perquè es comprometin a suspendre tots els recursos judicials que hi ha interposats contra l’Ajuntament per aquest afer i a no a oposar-se al projecte que finalment s’ha acordat i que es considera d'”interès social” per a la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí