Montse Maestre guanya el VII Premi Helena Jubany

Text: Associació Helena Jubany
399

Montse Maestre ha guanyat el VII Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats amb Tot plegat no és el que sembla, una narració a dues veus que ens conta una història d’intriga en què els fets es van accelerant a mesura que ens acostem a un final totalment inesperat.

Montse Maestre ha donat molta importància al premi perquè, a part del valor literari, té una història al darrere amb la qual se sent molt identificada: l’Helena era una dona jove, apassionada per la literatura, i escrivia històries que transmeten valors. Després de dir que “Mai hi haurà pau en el silenci”, l’autora premiada va voler donar suport a la lluita de la família i els amics de l’Helena.

Montse Maestre i Casadesús (Ripoll, 1980) prepara a dia d’avui la seva primera novel·la basada en la corrupció i la lluita de classes. Després d’obtenir un primer, un segon i un tercer premi als Jocs Florals de Montesquiu en relat breu i un primer de poesia en els Jocs Florals de Campdevànol, ha seguit durant quatre anys l’itinerari de novel·la de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha estat membre del grup d’escriptura Conte(a)gotes de la Universitat de Vic i ha col·laborat amb el setmanari ‘la Directa’.

L’obra Tot plegat no és el que sembla es va distribuir gratuïtament en forma de llibret amb el diari ARA, coconvocant del premi, el divendres 19 de desembre. Això va ser possible gràcies a un projecte de micromecenatge a través de Verkami.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí