Neix Contraetiqueta, Enoteques Associades de Catalunya

Text: Arnald Garcia
493

logo ContraetiquetaL’associació neix en resposta a una demanda del sector per pal·liar el buit existent pel que fa a la venda especialitzada, i neix amb una clara vocació de representació d’aquest tipus de comerç i també d’interlocució amb el sector. En paraules del seu president, Àlex Illa, “les botigues especialitzades de vins necessitem una agrupació forta que ens representi, i les patronals, l’administració i les associacions sectorials necessiten una interlocució vàlida amb tots nosaltres. Contraetiqueta neix per sumar, per dialogar i per intentar vendre més i millor”, comenta. “Ens volem fer forts davant de la greu davallada de consum, la crisi i la competència de tot tipus d’establiments que patim”, conclou el president.

Al gener del 2011 té lloc l’assemblea constituent  i es nomena la primera junta de l’agrupació amb la finalitat de registrar l’associació i desenvolupar un pla d’activitats per complir les finalitats de l’entitat. El seu gerent, Sergi Cortés, comenta “fa molts mesos que treballem, de manera altruista, per aconseguir engegar un projecte que aconsegueixi aglutinar molts associats, només així podrem ser forts. Sabem que això només ha començat, ara hem de convèncer al botiguer dels avantatges de ser-hi, d’anar plegats”, explica. En aquests moments hi ha una vintena d’associats que representen més de 40 botigues, però s’espera arribar a un nombre molt superior els propers mesos. Entre els adherits inicials, al Maresme hi ha el Celler Sant Antoni de Premià de Dalt i Vinalium de Mataró, tot i que s’han iniciat converses amb d’altres establiments de la comarca interessats en participar en l’associació. “Sabem que no tothom estarà amb nosaltres, és evident, però treballarem fort per ser molts”, comenta Sergi Cortés. “A l’ACE no hi ha tots els enòlegs, ni a l’ACS tots els sommeliers, però ¿qui dubta que són dues associacions que treballen per fer coses i per millorar les seves tasques dins el sector? Per això naixem, per intentar millorar coses dins un sector molt castigat a tots els nivells”, conclou el gerent.

L’Associació estarà afiliada la Confederació de Comerç de Catalunya per poder gaudir dels seus serveis i alhora tenir veu i vot a les Comissions d’Alimentació d’aquesta i del Consell de Gremis. Dins el seu full de ruta per aquest 2011, es prioritzarà la creació d’un segell de qualitat, la relació amb les patronals i les denominacions d’origen per fer promocions conjuntes i la formació. La junta de Contraetiqueta la formen l’Espinaler de Vilassar Mar, El Celler del Cava de Terrassa, Colmado Quílez de Barcelona, el Rebost de Valls, Vins Noé de Sant Cugat del Vallès, Clap de ceps de Tarragona, Vins i Licors Grau de Palafrugell, Cal Feru de Sant Sadurní, Vila Viniteca de Barcelona i Monclús de Tortosa.

 

COMPARTIR