Nova edició de la fira Argillà Argentona

Text: Redacció
755

La gran cita per als amants de l’art i la cultura del fang a Catalunya, Argillà Argentona, celebrarà del divendres 7 al diumenge 9 de juliol una nova edició, amb artesans de la ceràmica i institucions que exposaran al públic argentoní i d’arreu del país les seves creacions. Aquest és el tercer any que la tradicional Fira del Càntir s’ha convertit en Argillà Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica, referència absoluta del sector al país.

Una de les importants apostes d’aquest 2017 és el disseny d’un càntir d’autor inspirat en l’arquitecte Puig i Cadafalch, en un any que es commemora el 150 aniversari del seu naixement.

Quim Larrea, en col·laboració amb Núria Gual, ha estat l’encarregat del càntir de l’any, una proposta molt innovadora i fresca que trenca amb la línia que sempre havia tingut aquest càntir. L’arquitecte i dissenyador ha reconegut la voluntat d’homenatjar Puig i Cadafalch, complint certs requisits estètics, amb l’ús de colors identificatius com el blauet, però a la vegada recuperar la usabilitat de la peça, donant-li un estil i un disseny adaptat als nous temps. Serà una edició numerada i limitada a 3.000 exemplars. El Museu del Càntir ha habilitat el seu web per poder fer reserves d’aquest càntir de l’any.

El gran protagonista enguany és Itàlia, el país convidat a la Fira. Ho farà amb Faenza al capdavant. La ciutat de la província de l’Emiglia Romagna, seu del prestigiós Museu Internacional de la Ceràmica.

D’altra banda, els visitants també podran gaudir de diverses exposicions amb un clar regust italià, com ara una dedicada a l’artista italiana Fiorenza Pacino al Museu del Càntir, o una mostra dedicada a la ceràmica clàssica italiana a la Casa Gòtica, el mateix recinte que també exhibirà càntirs decorats per artistes de Faenza. En aquesta edició hi haurà un total de 12 països representats procedents de tres continents. A més d’Itàlia hi seran Portugal, França, Regne Unit, República Txeca, Polònia, Perú, Argentina, Armènia i Marroc.

A més dels expositors convidats, durant la fira es podrà gaudir de tallers i activitats de tota mena, com ara les demostracions de terrissa tradicional, el taller de ceràmica al torn, el taller de rakú o el concurs de torn.

I a part de les exposicions de temàtica italiana, al Saló de Pedra també s’hi podrà descobrir una mostra sobre la ceràmica femenina bereber del Rif, mentre que el Museu del Càntir exhibirà l’exposició “Càntirs d’arreu del món”. Per tretzè any se celebra la Cineràmica, la Mostra de Cinema Sobre Ceràmica, amb sessions on es projectaran diferents videoclips sobre processos i tècniques ceràmiques d’arreu del món.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí