Novetats editorial de novembre

Text: Albert Calls
435

Dins les novetats editorials maresmenques destaca Un any a la Cerdanya, de Rafael Vallbona, publicat per Edicions 62. La versatilitat de l’autor de Premià de Dalt com a periodista i escriptor i la seva gran capacitat com a observador, donen com a resultat aquesta obra narrativa de vivències, persones i records del territori. En clau de petites peces narratives de no ficció neix aquesta crònica sentimental de la Cerdanya, amb voluntat de transcendir l’àmbit local per anar molt més enllà, en la memòria i en el present. Vallbona va guanyar el premi BBVA Sant Joan amb la novel·la La casa de la frontera, on s’arrela aquest nou treball literari.

El periodista de Cabrera de Mar Joan Botta, 7 anys després de publicar el seu primer llibre, Dues ralles vol dir positiu, retorna amb una sòlida novel·la, Totes les meves veritats, publicada per Rosa dels vents. Els lectors hi trobaran la història de Xavier, periodista a punt de sotmetre’s a una operació de vida o mort que podria fer-li perdre la memòria. En el context previ, reordena el seu passat personal i familiar i escriu unes memòries que l’ajudin a recuperar la identitat després de l’operació. A partir d’aquí, Botta entrellaça amb gran encert un conjunt de capses narratives que van portant al lector al descobriment de la veritable identitat d’en Xavier, amb una dura i profunda reflexió sobre l’existència, les persones i també l’ofici de periodista.

El castell de Burriac és el monument més visitat i emblemàtic del Maresme. I una bona opció per a conèixer-lo de més a prop és la que planteja el llibre La Vall de Cabrera de Mar a l’època medieval, el castell de Burriac. Patrimoni en 3D, impulsat des de la iniciativa privada i amb el suport del micromecenatge de Verkami. Coordinat per Josep Maria Rovira, historiador, arqueòleg i professor de dibuix, especialista en dibuix infogràfic 3 D i estudiós del patrimoni local, aquest treball de divulgació en clau didàctica i pedagògica, compta amb la participació d’experts i destacats especialistes: Joan Carles Alay, Joan Francesc Clariana, Rosa Isabel Garí, Antoni Llamas, Enric Subiñà, Jaume Vellvehí, el mateix Rovira i un pròleg de Nicolau Guanyabens. El llibre ha comptat amb la col·laboració de diversos ajuntaments i institucions de la comarca.

 El Club dels Robinhoods, de l’autor barceloní Josep Lluís de Villasante, publicat per Quòrum Llibres, és un  thriller que tracta temes de força actualitat, en el marc de les finances virtuals, les criptomonedes o el món de l’art. El punt d’arrencada d’aquesta narració és la desaparició de 50 milions de dòlars per un error en el codi del programari. L’Eli reuneix un petit grup de gent brillant i generosa, amb el nom que dona el títol al llibre, per protegir la Distributed Autonomous Organization (DAO) i la moneda virtual ether i per investigar l’autor del desfalc. Els lectors descobriran, a través d’una trama força entretinguda, algunes de les claus econòmiques dels moments més actuals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí