Novetats editorials d’autores del Maresme

Text: Albert Calls
160

El Viaje de Haidi
De Lovelace
Editorial Autografía

El Viaje de Haidi, de Lovelace (Ángela Landete), autora resident al Masnou, narra la commovedora història de la Haidi Grams, una jove afectada d’una malaltia pulmonar degenerativa que converteix la seva vida en una constant lluita de supervivència. Tot comença a Barcelona durant els anys 60, encara que la major part de l’obra transcorre el 1983 quan la protagonista és major d’edat. La novel·la està dotada d’una acurada ambientació dels anys 80, amb nombroses referències musicals i notícies degudament documentades, ja que el llibre segueix una mena de diari.

El Viaje de Haidi és un drama romàntic amb desenvolupament psicològic. Se centra en la superació personal de la protagonista, fent un recorregut pel llarg camí que va des de l’autocompassió victimista fins a la gratitud i l’acceptació de la realitat. Alhora, reflecteix les vivències emocionals de l’autora qui, pacient de lupus sistèmic i fibromiàlgia, ha realitzat aquest mateix viatge mental.

Ángela Landete (Barcelona, 1971) és llicenciada en Filologia Anglesa per la UB. El seu pseudònim fa referència a Ada Byron, filla del cèlebre poeta romàntic i comtessa de Lovelace. www.lovelace.es

Soc jo, en Carlitus
D’Anna Ramon
Edicions Forment

Anna Ramon, de Vilassar de Mar, és l’autora de Soc jo, en Carlitus. És un recull de contes curts explicats per en Carlitus, un adorable galifardeu de 10 anys i amb moltes coses a dir del món de la gent gran. Una visió irònica i divertida del dia a dia que ens emocionarà en més d’una pàgina.

Anna Ramon escriu poesia des de fa més de 10 anys i ha desenvolupat una àmplia activitat en publicacions a Instagram dedicades a la Caputxeta i el llop, per les que és molt coneguda.Tant pel títol com pel seu contingut, aquest llibre es podria veure com un simple llibre infantil, però cal anar una mica més lluny: aparentment, en Carlitus és un nen atípic que sovint parla, pensa i actua com un adult encobert, ja que projecta l’humor i la ironia de què es val l’autora, per desenvolupar situacions perfectament assolibles en famílies en què conviuen avis, pares i nets alhora. Podeu seguir-li la pista a l’autora a: instagram.com/annaramonocejo i facebook.com/anna.ramonocejo.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí