Pensant en l’agost i la platja

Text: Redacció
222
Platja de Gulpiyuri, Llanes (Astúries)

Per pensar en les vacances no fa falta res més que no estar de vacances. La seva ment comença a recordar o inventar nous plans que millorin els passats: acabar aquella visita que li va quedar pendent o tornar a aquell lloc que tant els va agradar.

Ara, a més, en aquests moments d’alerta que els obliga a viure reclosos amb els mínims i justificats trasllats. Així doncs, aquells moments de somiar amb la platja, de recordar la sorra i el sol fan que ara ocupem gran part del temps a planejar què fer els pròxims mesos. I, com és normal, l’agost és el més per excel·lència de les vacances i de la platja; el destí preferit de la majoria de tots vostès, encara més si tenen nens, a qui la sorra i el mar els serveix de joc per tot el mes.

Per contra, quan recordin els estius passats potser també recorden les aglomeracions, el poc espai per posar l’ombrel·la o la tovallola, la molèstia dels nens -i no tant nens- jugant, i comencen els dubtes. Aleshores arriba el moment buscar les platges menys concorregudes a l’agost, però, existeixen?

Potser és perquè són poc conegudes, amb accés difícil o incòmode, però sí que n’hi ha de poc concorregudes. Perquè tothom coneix les d’Eivissa i Mallorca, que sorprenen per la seva bellesa i les seves cales paradisíaques, les de les Illes Canàries, on destaca Tenerife, Gran Canària, amb molta sorra, però multitudinàries, a no ser que es tracti de la platja de Cofete, a Fuerteventura, que té tretze quilòmetres de llargada els permetria estar gairebé sols perquè no coincidiran amb ningú al costat.

No obstant, sí que hi ha platges menys concorregudes a l’agost. Com per exemple la Cala Rajá, a Almeria, que té cent vint metres de longitud i es troba entre la zona d’especial protecció marina de la Punta del Cabo de Gata i el Cerro del Vela Blanca. Aquesta, està rodejada, a més, de penya-segats escarpats i una vegetació escassa, lluny de qualsevol població.

En tal d’arribar a la platja, s’ha de caminar una baixada empinada, que no resulta fàcil, i per aquest motiu no resulta tan popular com altres. Tot i això, tot esforç té la seva recompensa, en aquest cas, banyar-se en un entorn totalment natural, on davant nostre podrem observar un paisatge peculiar: l’escull del Dedo de dios. Aquest, emergeix de les aigües transparents i paga la pena de veure’l.

Una altra proposta és la Platja de Langre, a Cantàbria, de mil dos-cents metres. En concret, està situada a la costa de Trasmiera, completament rodejada per penya-segats. De fet, l’accés es fa a través d’unes escales, a causa del fort desnivell. Cal dir que en aquesta platja hi ha un onatge fort, ja que bufa el vent amb molta intensitat.

Pel que fa al Nord, que té poca fama de platja, però no tot serà muntanya, cal destacar la del Silenci en Cudillero, a Astúries, que fa honor al seu nom: Gulpiyuri, entre Llanes i Ribedesella, i és una de les més boniques d’Espanya. Tot i això, si volen platges menys concorregudes a l’agost i no fer tantes voltes, preparar les seves vacances tranquil·lament i aprofitant bones ofertes, han d’entrar a Expedia.es, on podran escollir la seva i començar ja a gaudir.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí