El pèsol torna a protagonitzar la gastronomia del Maresme

Text: Redacció
745

‘Temps de pèsols’ al Maresme arriba amb propostes al voltant de la ‘perla’ verda, un preuat llegum amb molta vinculació a la comarca

Des de l’1 de març i fins al 30 d’abril la comarca es vesteix dels colors de la ‘perla verda’, un llegum estretament vinculat al Maresme, que ja amb tradició, ve implantant-se cada cop amb més força.

El Maresme s’omplirà novament amb les propostes dels municipis, dels restaurants i dels productors al voltant d’aquest cada vegada més preuat producte gastronòmic. El programa d’actes que s’ha organitzat al voltant del reconegut llegum, inclou propostes tan suggerents com la Ruta gastronòmica de la tapa del pèsol, la degustació de menús de Pesolada, tallers, concurs de cuina, i moltes propostes més, que s’entrellacen amb les més diverses i saboroses opcions culinàries, posant en valor tot l’univers que es vincula als pèsols.

Precisament, el pèsol, conegut també com “la perla verda del Maresme”, és un dels llegums amb més tradició amb què compta la nostra comarca, tant pel seu conreu com per les opcions que ofereix la restauració comarcal i l’atracció que pot comportar fora les fronteres del territori maresmenc. D’aquestra manera, amb l’arribada de la primavera i el bon temps, ja visible en els dies que es van allargant els mesos de març i abril, nombroses localitats convoquen activitats de divulgació gastronòmica d’aquest producte de la terra, tan preuat com valorat a la cuina i a la taula pels comensals.

El llegum més desitjat

El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques ‘Temps de Pèsols’, en les quals es pot gaudir de la degustació de menús i plats elaborats en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament dels productors.

Actes per a tots els gustos

Les Jornades ‘Temps de pèsols’ permetran a tothom que vulgui, durant el març i abril, conèixer i degustar aquest preuat producte de la terra. Ajuntaments, restaurants i productors mostren aquests dies les excel·lències d’aquest llegum tan vinculat a la comarca.

El programa inclou destacades cites culinàries com la Pesolada de Caldes d’Estrac, amb la Ruta gastronòmica de la tapa del pèsol o la novetat que enguany suposa el sorteig d’un menú gratuït; la 21a Festa del pèsol de Llavaneres, també tot un punt de trobada i un referent. I com no, les XXIII Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, que ens acosten les excel·lències dels ‘Pesòls amb sèpia i patates’; a més de les més suggerents propostes cuinades pels restaurants del Maresme. El pèsol torna a ser el protagonista indiscutible aquests dies a la comarca. És el millor moment per deixar-se seduir per les seves qualitats culinàries. De les receptes de tota la vida a les més agosarades propostes que aposten per la innovació.

Més informació de ‘Temps de pèsols’ a:

Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme:
www.costadebarcelonamaresme.cat

Gremi d’Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme:
www.gremihostaleria.com

Pesolada de Caldes d’Estrac:
www.caldetes.cat/pesolada

Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres:
www.ajllavaneres.cat

COMPARTIR