Poesia i + de Caldes d’Estrac

Text: Redacció  // Foto: Ibai Acevedo
617
Brossa Quartet de Corda

El passat divendres 28 de juny va ser el tret de sortida de la 8a edició del festival Poesia i + de Caldes d’Estrac.

Enguany, coincidint amb el desè aniversari de la Fundació Palau, el festival augmenta les activitats i referma la seva voluntat de presentar propostes actuals i arriscades i de convertir-se en un dels festivals d’estiu de referència. El festival tindrà lloc del 28 de juny al 12 de juliol a dos espais singulars de Caldes: el pati de la fundació i el Parc de Can Muntanyà (al costat de la fundació) amb una vista privilegiada sobre el poble i el mar.

En aquesta 8a edició la música pren molt protagonisme: poetes i músics desfilaran durant les 9 nits del festival, des de clàssics de l’experimentació com Carles Santos i Pau Riba a propostes més noves com les d’Enric Casasses amb Pascal Comelade, El Petit de Cal Eril, Ajo & Judit Farrés i l’espectacle Reatule d’avars del Brossa Quartet de Corda, que uneix música clàssica i hip hop.

Una de les nits del festival, com és tradició des del seu naixement, acollirà la Nit de Poetes, en què veus destacades de la poesia catalana prendran la paraula com el recent premi Lletra d’Or Josep Pedrals, en Manuel Forano i la Núria Martínez Vernis. El festival també acollirà poetes que estan desenvolupant nous projectes escènics amb altres creadors. El diàleg de la poesia contemporània amb les altres arts és un tret distintiu del festival des dels seus orígens.

Coincidint amb el festival, la Fundació organitzarà diverses jornades de portes obertes per veure tant l’exposició permanent, amb una important selecció d’artistes del segle XX (Picasso, Tàpies, Torres Garcia, Ràfols Casamada, Barceló i Perejaume, entre d’altres), com l’exposició temporal, Nocturn diürn, comissariada per Perejaume.

Des de 2006, el festival Poesia i + presenta a Caldes d’Estrac propostes destacades que partint de la poesia s’acosten a altres disciplines. El festival és una iniciativa de la Fundació Palau. Des de 2006 hi han passat poetes, músics, artistes i actors com Maria del Mar Bonet, Màrius Sampere, Raimon, Albert Roig, Biel Mesquida, Joan Margarit, Jaume Sisa, Feliu Formosa, Toti Soler, Sílvia Pérez Cruz,  Roger Mas, Lluís Solà i Sílvia Bel.

Més informació: www.fundaciopalau.cat