Portugal serà el país convidat a la fira Argillà 2019

Text: Redacció
421

Portugal és un país amb una ceràmica de gran tradició: identitària, popular i activa. La ceràmica portuguesa serà la gran protagonista convidada de la Fira Argillà Argentona 2019. Un país amb presència constant a la fira que enguany veurà augmentada la seva participació i comptarà a més amb dues exposicions destacades, una tradicional i l’altra artística contemporània.

Portugal és un país amb un gran passat però amb una constant vocació de reinventar-se. Històricament té una enorme diversitat d’activitat terrissera i ceràmica, amb una gamma molt àmplia de productes de ceràmica que van des del seu origen artesanal a l’industrial. En l’imaginari col·lectiu de tothom hi tenim per exemple les seves rajoles, que es poden veure en moltíssimes façanes per tot el país, i també sota cobert al Museu Nacional do Azulejo a Lisboa. I els més entesos també coneixeran la prestigiosa Fábrica de Vista Alegre creada a inicis del segle XIX i visita obligada per conèixer els secrets d’una ceràmica històrica.

Aquest estiu no caldrà creuar la península per conèixer de primera mà la ceràmica d’un dels productors més importants d’Europa. Destaca en l’àmbit de la ceràmica utilitària i decorativa, manté una gran producció a nivell internacional en ceràmica per a la construcció i sanitària, i se les arregla prou bé per combinar la tradició amb la innovació, emergint un nou conjunt de productors que estan dinamitzant diversos centres terrissers i ceramistes arreu del país.

Tot això, i molt més, es podrà veure a Argentona els dies 5, 6 i 7 de juliol amb motiu d’una nova edició de la Fira Argillà. Entre les 10 h del matí i les 22 h, els carrers de la vila s’ompliran de ceràmica. Els visitants podran també visitar les diverses exposicions i gran quantitat d’activitats que s’han organitzat com sempre per a l’ocasió i que es poden consultar al programa d’actes al nou domini www.argillaargentona.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí