La praderia de posidònia de Mataró perd 3,9 hectàrees pel temporal Gloria

Text: Redacció
309

Les conseqüències del temporal Gloria, que va sacsejar el Maresme a finals de gener, també són marítimes. La reserva de posidònia de l’Alguer de Mataró, la praderia més important de la costa de Barcelona,  ha perdut una superfície de planta viva del 50% al seu extrem superior, situat a 12 metres de fondària.

Així ho constata la darrera inspecció duta a terme el mes de juliol. A més, s’ha observat el retrocés del límit continu d’entre 20 i 25 metres que, com a conseqüència, deixa zones amb aïllades amb plantes de posidònia i desvinculades de la praderia. En concret, si el retrocés d’aquest límit ha sigut homogeni a la zona dels 12 metres, la quantitat d’hectàrees perdudes puja a 3,9.

Aquest resultat s’emmarca en el Projecte Alguer, creat el 1997 per difondre els valors mediambientals, com també de conèixer l’estat i l’evolució de la praderia, que té una extensió de 600 hectàrees davant de la costa de la ciutat. Es tracta de la iniciativa de voluntariat submarí més gran de Catalunya i el coordina el club mataroní SPAS i l’Escola del Mar de Badalona, juntament amb la participació de l’Ajuntament de Mataró, el centre de busseig Blaumar, la Confraria de Pescadors de Mataró i el Museu de Mataró.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí