Premià de Mar celebra una Festa Major diferent entre del 7 al 12 de juliol

Text: Redacció
563

La Festa Major de Premià de Mar, que tindrà lloc entre els dies 7 i 12 de juliol, no podrà ser com en les darreres edicions. La necessitat de mantenir mesures de seguretat, entre elles la distància mínima d’1,5 metres entre les persones, ha obligat a l’Ajuntament, la Comissió de Festes, els voluntaris i les entitats col·laboradores a dissenyar un programa de festes en el qual els actes virtuals difosos a través d’internet i de les xarxes socials tindran molta importància.

La Festa Major mantindrà el fil conductor habitual de la invasió pirata, però actes com el desembarcament, l’assalt, la revolta o l’expulsió, entre d’altres, hauran de seguir-se virtualment mitjançant càpsules de vídeo en línia. En canvi, hi haurà poble pescador i s’organitzaran activitats que convidaran a interactuar a la ciutadania, com ara reptes diaris, gimcanes, concursos o altres que permetin la participació activa dels veïns i les veïnes, tot plegat en un esforç perquè, malgrat les circumstàncies, la vila pugui gaudir de la seva Festa Major.

El programa definitiu de la Festa es donarà a conèixer a través del web festamajor.pdm.cat.

El cartell. Llorenç Pubill ha estat el guanyador del concurs del cartell que presidirà la Festa Major 2020. El cartell guanyador presenta els protagonistes antagònics de la festa, el pirata Omar i el premianenc Martí, enfrontats en una lluita amb les seves armes, però amb mascaretes i mantenint la distància de seguretat d’1,5 metres, obligatòria durant l’anomenada “nova normalitat” durant la qual se celebrarà la Festa.

Les samarretes. Fins al 30 de juny es poden fer les comandes de les samarretes de la Festa Major mitjançant el web festamajor.pdm.cat. A banda d’aquest sistema de comandes, es mantindrà l’habitual venda directa a la botiga de la Festa Major on també es podran trobar les samarretes, tot i que no podran encarregar-se. La botiga estarà oberta el dissabte 4 de juliol i des del dilluns 6 fins al dissabte 11 de juliol.

 

 

COMPARTIR