Projecte Finestres, art públic a Can Vallerià

Text: Redacció
55
El pintor Joan Pascual i la ceramista Maria Àngels Domínguez, Madola.

La façana del porxo de la finca de Can Vallerià, a Premià de Dalt, portava anys degradant-se. Ara, un cop sanejat l’espai, l’entitat cultural està treballant en un projecte artístic a les antigues i malmeses obertures, aparedades per dins des de fa temps. És el projecte Finestres.

La idea és convertir la façana que dona al carrer en un espai d’art públic. El projecte consisteix a instal·lar una obra mural a cadascuna de les antigues obertures, sense alterar l’espai original de les finestres. Els artistes escollits són la ceramista, escultora i pintora Maria Àngels Domínguez, Madola i el pintor Joan Pascual.

Damunt d’una superfície de llosetes ceràmiques elaborades expressament per al projecte, els dos artistes han estat treballant tot l’estiu en sengles obres d’art a partir del concepte finestra. Cada creació anirà col·locada cobrint l’espai de l’antiga obertura. En una segona fase es realitzarà l’obra corresponent a la tercera obertura que havia tingut antigament la façana. Aquest projecte d’art públic s’inspira en els que han encetat ja fa anys municipis com Penelles (La Noguera) o artistes com Roc Blackblock als seus Murs de Bitàcola.

La inauguració dels dos murals es farà el diumenge 24 d’octubre a dos quarts d’una del migdia.

COMPARTIR