Quaderns de la Font del Cargol publica el llibre-disc ‘El carrer que em du a casa’

Text: Redacció
426

El carrer que em du a casa, un vers de Jordi Bilbeny, és el nom de l’espectacle que es va estrenar el 31 d’agost de 2018 al festival Poetes sota la lluna, a Premià de Dalt. El certamen, que aquell any va arribar a la quarta edició, l’organitza l’associació cultural Can Vallerià, casa natal del poeta Valerià Pujol i entitat impulsora de la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol.

El muntatge és una producció pròpia, amb direcció musical de Jorge Sarraute i Jordi Torrens, a partir d’una selecció de poemes d’autors del Maresme de la segona meitat del segle xx feta per Albert Calls i Rafael Vallbona. Un cop estrenat s’ha vist a altres localitats de la comarca.

El carrer que em du a casa és una panoràmica poètica feta a partir de dues publicacions de referència en l’imaginari literari d’un territori prolífic en escriptors com és el Maresme: la Primera antologia de poetes del Maresme (Edicions Robrenyo, 1979) i la Nova antologia de poetes del Maresme (Quaderns de la Font del Cargol, 1983).

Amb el bagatge de les dues antologies, aquest llibre-disc posa en valor i reinterpreta, amb la força i el poder de la veu i de la música, la literatura escrita al Maresme la segona meitat del segle XX; una creació literària que té una clara voluntat de projectar-se molt més enllà.

Per això, El carrer que em du a casa ha anat més enllà de la recuperació d’una part destacada de la literatura maresmenca, i s’ha convertit en un espectacle musical. I conscients també que el projecte és prou valuós com perquè arribi a moltes més persones encara, Quaderns de la Font del Cargol ha produït un llibre-disc, amb la paraula escrita i la veu i la música entrellaçades, per ser gaudit per tothom i perquè, alhora, quedi com a testimoni d’aquest ingent treball cultural.

El disc ha estat possible gràcies a les composicions i arranjaments de Jorge Sarraute (piano) i Jordi Torrens (guitarra), i amb la participació d’Ernest Martínez (percussió) i les veus de Carol Brunet, Teresa Meca i Ferran Planell.

Es recuperen poemes de Jordi Bilbeny, Isidre Julià, Enric Quintana, Perejaume, M. Antònia Grau, Ventura Ametller, Teresa d’Arenys, Josep Lladó, Valerià Pujol, Marià Manent, Rafael Vallbona, Martí Rosselló, Salvador Moragas, Mossèn Pere Ribot, Jaume Cases, Marc Lluch, Salvador Espriu, Joan Font (Foni-I), Esteve Albert i Manuel Patricio.

Bona acollida del llibre ‘El magraner’

El llibre guanyador del Premi Marià Manent 2019, ‘El magraner’, obra de Jordi Llavina, publicat per Quaderns de la Font del Cargol, ha rebut una bona acollida de la crítica i dels lectors. En poc temps s’ha hagut de fer una reimpressió del títol. I també han estat molts els mitjans que se n’han fet ressò, com L’illa dels llibres, La Vanguardia, Diari de Tarragona, Diari de Girona, L’avenç, Núvol, Ara, El 3 de vuit o Eix Diari, entre d’altres.

COMPARTIR