“Quatre dècades, cinquanta artistes”, nova exposició de la Col·lecció Bassat

Text: Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró
1134

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, va inaugurar el passat mes de setembre la seva cinquena exposició. La mostra, de contingut excepcional, pretén ser un compendi de totes les exposicions prèvies, dedicades al període artístic que va entre el 1940 i el 1979.

La mostra, que porta per títol “Col·lecció Bassat. Quatre dècades, cinquanta artistes. 1940-1979” reuneix un total de 93 obres –de les quals 22 són escultures– de més de cinquanta artistes entre els quals figuren noms tan rellevants com: Eduardo Chillida, Christo, Antonio Saura, Manolo Millares, Josep Guinovart, Albert Ràfols-Casamada, Joan Brotat, Erwin Bechtold,  Fernand Léger, René Magritte, Alexander Calder, o Karel Appel. Moltes de les obres que es mostraran al públic no han estat mai exposades abans i, en qualsevol cas, no ho han estat mai conjuntament.

Entre les obres que es podran contemplar a la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 47) fins a la primavera de 2015 destaquen “La connaissance absolue” una obra del 1965 de René Magritte; una escultura en bronze del anys cinquanta d’Eduardo Chillida; una obra del 1962 de Manolo Millares (“Cuadro 174”); i “El monument a Cristòfor Colom embolicat (Projecte per Barcelona)” del búlgar Christo, una obra en llapis sobre paper del 1970.

Així mateix, a l’exposició serà possible veure obra del mataroní Perecoll i de Moisès Villèlia, un artista que també va estar vinculat a la ciutat.

La mostra tanca una etapa de cinc anys durant la qual la Col·lecció Bassat també ha crescut amb l’adquisició de més de 200 obres, i d’aquí també l’interès i la voluntat de mostrar una part del nou fons artístic. Així mateix, per la temàtica d’exposicions anteriors no havia estat possible presentar obres d’alguns artistes internacionals que ara sí es podran veure a la mostra actual. Així doncs, en total, trenta obres d’artistes mai exposats a la Nau Gaudí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí