Recuperant les rutines!

Maria Durante.  Terapeuta Ocupacional de la Residència i Centre de Dia Laia
218

Les Festes de Nadal ja són a les portes. Aquest Nadal  esperem poder gaudir més de les activitats que realitzem dins la Residència i Centre de Dia Laia, de l’entorn i la comunitat on vivim, de tots els companys/es i sobretot de la nostra família.

Al llarg d’aquest any hem recuperat els passejos a l’exterior, les Activitats Instrumentals de la Vida Diària, la relació amb la comunitat  i també les sortides culturals que ens ofereix l’entorn. Aquestes sortides culturals també les hem pogut realitzar amb les nostres famílies i això és una de les novetats que les persones residents més han agraït i gaudit. Al centre, durant aquests dies, també hem fet balanç dels canvis que ens han portat els darrers mesos, de com havíem trobat a faltar les relacions personals i les sortides i de la renovada il·lusió amb la qual s’encaren les properes festes:

Com vas/vau viure la restricció de les sortides fora de la residència?
Vam viure molt malament el no poder veure les nostres famílies. No poder beneficiar-nos de les activitats (amb esdeveniments com (Fira de Mataró, les Santes, Excursions, passejos al mercat, etc.) que ens ofereix la ciutat també va ser molt dur i trist. Era difícil estar aquí dins sense poder sortir i més a mesura que la resta de població començava a fer mínimament vida a l’exterior.

Què va ser el més complicat?
Sens dubte, no poder estar amb la família, sobretot fills, néts i besnéts… Ens hem perdut molts esdeveniments familiars com casaments, naixements, enterraments, etc. En general totes les reunions familiars. Però és cert que, almenys, hem pogut gaudir i veure’ls a través de les tecnologies, acompanyats en tot moment pels professionals del centre.

Quina diferencia trobeu entre abans i ara?
Ara podem gaudir de sortides i tornem a passar temps amb les nostres famílies. Tot i que amb certes limitacions de temps, espai i distància i guardant totes les mesures de protecció. Però el més important és tornar a ser una mica més a prop. L’important és recuperar en molts casos la il·lusió, perquè de mica en mica ja podem tornar a fer “vida normal” i gaudir del caliu i l’estima de les nostres famílies.

COMPARTIR