Retorna el Plat de Mataró

Text: Redacció
104

Després d’un any molt complicat pel sector degut a la pandèmia, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme recupera la ‘Sèpia amb pèsols i patates’, el conegut Plat de Mataró, en la 24a edició del certamen. Hi participen 9 restaurants.

Un moment de l’acte de presentació de les Jornades del Plat de Mataró.

Després d’haver d’anul·lar l’edició del 2020 tres dies després de començar, degut a la pandèmia de la COVID-19 i de tot un any sense activitats gastronòmiques, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme recupera la ‘Sèpia amb pèsols i patates’, el conegut Plat de Mataró.

El Gremi, a banda d’aquest certamen ja està estudiant novetats pel 2021 i pel 2022 a nivell gastronòmic, amb l’objectiu de revitalitzar la Restauració de la ciutat i de la comarca del Maresme. El teixit empresarial del sector necessita una empenta no només gremial sinó també institucional per tal de recuperar el pols del sector hostaler, tant a nivell de restauració, com d’allotjament i d’oci nocturn.

Un any més i malgrat les circumstàncies no del tot favorables, els restauradors de la ciutat de Mataró fan un esforç per promocionar el plat de la ciutat, emmarcat en les Jornades del pèsol del Maresme, que es celebren a tota la comarca en la temporada de primavera, cada any des de fa ja un quart de segle. No en va, enguany se celebra la 24a edició del Plat de Mataró.

El Maresme és una comarca amb un pes considerable del sector primari, i per tant amb un volum important de conreu del pèsol, ja sigui de les varietats floreta o garrofal. En aquest sentit, el maridatge pagesia i restauració representa un binomi d’èxit en el moviment gastronòmic que fomenta els productes de proximitat.

Aquest any són 9 els establiments de Mataró que participen en les jornades, en concret els restaurants Caminetto, Iluro, Mundial, Panoràmic Laietània, Garlic, L’Harmonia, La Nova Rosaleda, Nou Daxana i el Nuus de l’hotel Atenea Port Mataró. Les jornades es celebren del 12 de març al 2 de maig.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí