‘Les rieres del vers’, de Queralt Morros Baró

Text: Redacció
1027

Les rieres del vers: un viatge a través de la poesia del Maresme’ és una crònica que neix a partir del treball de final de carrera de la jove periodista Queralt Morros Baró (Vilassar de Mar, 1992). Es tracta d’un estudi sobre el terreny de la poesia que ve fent-se a la comarca en els darrers anys. L’autora, periodista i poeta, ha parlat amb nombroses veus per donar forma a un intens retrat de l’univers poètic del territori.

Viatjant amunt i avall pel Maresme, el llibre desplega la visió de creadors i agents culturals, nombroses persones que han contribuït a dinamitzar la creació i la difusió de l’activitat poètica, demostrant que la poesia de la comarca és ben viva en ple segle XXI. Hereva d’una tradició ininterrompuda que va arrencar a finals dels 80 gràcies al llegat del Grup de la Font del Cargol i al qual s’han anat sumant moltes d’altres iniciatives.

Però ‘Les rieres del vers’ no només indaga sobre la riquesa i diversitat de la nostra poesia sinó també sobre aspectes com la difusió o el vincle dels autors amb el Maresme, sense oblidar tractar algunes de les característiques i vicissituds que configuren la comarca. Un recorregut per les lletres, el paisatge i les paraules, fruit d’una vintena d’entrevistes.

Graduada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Queralt Morros Baró és també Màster en Humanitats: Art, Literatura i Cultura Contemporànies per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat en mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals, així com en el sector editorial. Premiada per la seva poesia a diversos certàmens literaris, participa entorn de l’Espai d’Art i Creació Can Manyé.

Rovira Brull, artista de referència del Maresme

Una fotografía de l’escultura de ferro ‘Gall amb cresta rinxolada’, de l’artista maresmenc Josep Maria Rovira Brull, il·lustra la portada de ‘Les rieres del vers’. La imatge ha estat cedida per la família del creador mataroní, un dels referents emblemàtics de la comarca, autor d’important obra plàstica i escultòrica, entre la que destaca la monumental escultura de Laia l’arquera a l’entrada de Mataró.

Rovira Brull (Barcelona, 1926 – Mataró, 2000), d’una dilatada trajectòria artística, entre els anys 1955-1957 va crear el grup Sílex amb Eduard Alcoy, Hernández-Pijuan, Carles Planell i Terri.

L’obra de la portada de ‘Les rieres del vers’ representa tota la força tel·lúrica del territori, la síntesi entre passat, present i futur, el punt de trobada entre la tradició i el paper reivindicatiu de l’art i els artistes.

Descarrega’t gratuïtament ‘Les rieres del vers’

Quaderns de la Font del Cargol i TRIBUNA Maresme t’ofereixen aquest mes d’octubre la possibilitat de descarregar-te la publicació digital ‘Les rieres del vers: un viatge a través de la poesia del Maresme’’, de Queralt Morros Baró. Per descarregar-lo clica aquí

L’autora, periodista i poeta, ha parlat amb nombroses veus per donar forma a un intens retrat de la poesia del territori. En el treball s’hi despleguen creadors i agents culturals, demostrant que la poesia de la comarca viu amb plena força en ple segle XXI. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí