La Sala de Juntes del Conjunt dels Dolors torna a obrir

Text: Redacció
520

El passat 21 de juny es va celebrar l’acte oficial de reobertura de la Sala de Juntes de la Congregació dels Dolors de la Basílica de Santa Maria després de les millores en la il·luminació i els teixits de l’espai.

La Sala de Juntes de la Congregació dels Dolors és considerada la joia de la corona del Conjunt Monumental dels Dolors de la basílica de Santa Maria de Mataró, el màxim exponent del barroc català. És una cambra de planta octogonal completament coberta de pintures de Viladomat on destaquen els apòstols i evangelistes. Tot el conjunt es caracteritza pel seu dramatisme i teatralitat. A la Sala, que pot recordar a la “Scuole Grandi di San Rocco” de Venècia, s’hi reunien les persones que formaven part de la Junta de la Congregació. Era una barreja de gent noble i gent senzilla, comerciants, fusters, mercaders, paletes, etc.

La Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria conserva un important conjunt pictòric d’uns 300 m2 d’Antoni Viladomat i Manalt, pintat entre els anys 1722 i 1737, i està catalogada per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Al llarg dels anys s’han anat realitzant diferents actuacions per tal de resoldre tant els problemes estructurals com de recuperar el valuós patrimoni artístic del monument.

Les millores de la Sala de Juntes s’emmarca dins la restauració global del Conjunt Monumental dels Dolors i que el juliol del 2017 va permetre inaugurar la Capella dels Dolors, finançada a parts iguals pel Departament de Cultura, l’Ajuntament de Mataró (a través de la Diputació de Barcelona) i l’Arquebisbat de Barcelona.

La Sala de Juntes tornarà a estar a disposició del públic general que acudeixi al conjunt barroc amb visites guiades regulars i concertades per descobrir tot el Conjunt Monumental dels Dolors.

Properes visites guiades:
Dimarts 11, 18 i 25 de juliol a les 11.30 h.
Dijous 6, 13 i 20 de juliol a les 18 h.
Dissabtes 15, 22 i 29 de juliol a les 11.30 i 19 h.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí