Som decisius!

Miquel Buch.  Alcalde de Premià de Mar
656

Els Ajuntaments han de ser i seran claus en la definició del món local en el futur estat català. Com han de ser les bases de les noves institucions locals en el marc de la construcció d’un nou estat d’Europa? El municipalisme no pot quedar apartat d’aquest procés que marcarà el rumb del país en els propers anys.

Hem de posar en valor que els ajuntaments som l’administració més propera i la més ben valorada; i per tant, la que coneix quines són les inquietuds, ambicions i problemes reals de la ciutadania. Els alcaldes i alcaldesses hem estat els canalitzadors i impulsors de la modernitat dels nostres pobles i ciutats en els darrers trenta anys. Coneixem i donem resposta a les necessitats heterogènies del poble català.

El món local és conscient de la importància del moment i sap que per ser decisius en els propers anys, els ajuntaments s’han de dotar d’un finançament just i d’unes competències clarificades. Els ens locals estem preparats per fer front a les dures situacions que esdevindran, però hem de tenir clar quines eines tenim per encarar la nova situació.

En aquest procés, els municipis hem de ser decisius, ja que som els coneixedors de la realitat que es palpa al carrer. No hem de caure en el parany de deixar de banda la influència que pot tenir el món local vers el sentiment que tenen molts catalans. Som el gran altaveu que pot fer entendre als ciutadans de la necessitat d’un futur millor per a Catalunya.

Cal que tots plegats remem en la mateixa direcció per assolir tots els reptes que ens proposem. Més enllà de declaracions simbòliques, el pas cap al dret a decidir del poble català, ha de ser raonat, clar i conscienciat. El futur de les properes generacions de catalans i catalanes s’està gestant en aquests moments. Cal que tinguem clar qui som, d’on venim i on volem anar. Deixem de banda les nostres diferències i sumem esforços per aconseguir que Catalunya pugui oferir el millor de si mateixa.

COMPARTIR