Torna la Ruta Gastronòmica de Cabrils

Text: Redacció
254

Amb la represa d’activitats, arriba la 8a edició de la Ruta Gastronòmica de Cabrils. L’Associació d’Hostalers de Cabrils posa en marxa una nova convocatòria de la Ruta, en la qual els establiments participants serviran, un cop més, les seves propostes més creatives, amb l’arròs com a protagonista.

La ruta, promoguda per l’Associació d’Hostalers de Cabrils, amb el suport de l’Ajuntament de Cabrils, es va presentar el passat 22 d’octubre al restaurant Can Rin de la mateixa població. Aquesta iniciativa  es planteja com a objectiu promoure els establiments i la gastronomia de Cabrils, amb una llarga tradició hostalera, sent tot un referent a Catalunya per la seva gastronomia de qualitat, avalada amb el segell de #VilaGastronòmica.

Enguany, el calendari amb les propostes gastronòmiques serà  del 23 d’octubre 2021 fins al 15 de març del 2022.  Els restaurants participants serviran la seva proposta creativa amb l’arròs com protagonista.  A més aquests plats són solidaris: 1€ de cada plat anirà destinat a la Xarxa Popular d’Aliments del Maresme.

Els restaurants participants a l’edició de la 8a Ruta són els següents: Ca L’Estrany, Can Rin, Il Forno di Papá, La Concòrdia, L’Hort Cabrils, L’Hostal de la Plaça, Nou Gras i Sal i Pebre.

D’altra banda, per fer el tret de sortida de la 8a edició de la Ruta es va comptar amb  tots els establiments participants, en un acte presidit per l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals; la participació de la regidora de Promoció econòmica i de turisme, Sílvia Vallbona, i el president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Sergio González.

Tanmateix, també, com es ve fent des d’altres edicions, es va comptar amb periodistes i influencers de l’entorn gastronòmic, que van poder cuinar diverses propostes d’arròs en directe als restaurants de Cabrils. Una iniciativa, aquesta, que s’ha anat consolidant i que vol ser una manera original d’apropar els fogons als comunicadors gastronòmics.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Sergio González, va assegurar: “Aquest any, mantenim el mateix compromís que ens mou a tots els que formem part de l’Associació, que es converteixi en una cita gastronòmica anual obligada de la comarca del Maresme, més enllà de la temporalitat dels mesos estiuencs. També, per tercer any, li hem donat un sentit solidari, destinant 1 euro de cada plat fet a base d’arròs a benefici d’un projecte de màxima proximitat, de la Xarxa Popular d’Aliments del Maresme, Cabrils”.

Propostes dels establiments participants

La 8a Ruta Gastronòmica de Cabrils arrenca amb una variada selecció de plats amb personalitat i gran qualitat amb l’arròs com ingredient principal.  Els restaurants participants han creat delicioses i exquisides propostes:

  • Sal i Pebre: Risotto de verduretes.
  • L’Hostal de la Plaça:  Arròs de pagès.
  • L’Hort Cabrils:  Arròs d’ànec amb el seu magret, trompetes i rossinyols.
  • Ca L’Estrany: Arròs a la marinera amb gambes i escamarlans d’Arenys.
  • Can Rin: Arròs del Senyoret.
  • La Concòrdia: Nigiri de la “Discòrdia”.
  • Il Forno di Papá: Risotto funghi porcini amb cruixent d’ibèric.
  • Nou Gras:  Arròs de Muntanya amb bolets, panxeta confitada i all i oli de brasa.