Torna renovat el Reviu ilturo, Festival Cultural Iberoromà 2019

Text: Redacció
643

Un any més, aquest esdeveniment pretén divulgar el ric patrimoni arqueològic local, on fa més de 20 segles convivien ibers i romans

Els caps de setmana del 5 i 6 i 12 i 13 d’octubre es celebra la XXI edició del Festival Cultural Iberoromà Reviu Ilturo, que des de l’any passat reemplaça a la tradicional Fira Iberoromana de Cabrera de Mar.

La temàtica que vertebra Reviu Ilturo 2019 és la comunió entre la societat ibera i la romana i com a novetat s’ha volgut allargar el Festival en dos caps de setmana, dedicant el primer cap de setmana (5 i 6 d’octubre) al passat iber d’Ilturo i el segon cap de setmana (12 i 13 d’octubre) al seu passat romà.

La programació s’ha millorat pel que fa a les activitats com les visites guiades, que s’han renovat de forma substancial, ja que alguns jaciments, com el Poblat ibèric de Burriac, han tingut avenços dins l’àrea d’investigació i recerca arqueològica; o la visita guiada Arques del vi, que enguany inclourà també la visita al jaciment de Can Benet.

Es consoliden els “Racons que parlen”, monòlegs històrics a peu de carrer, i aquest any s’incorporen un nou monòleg  i un diàleg històric.

Un dels punts forts seran les dues conferències programades pels dissabtes 5 i 12 d’octubre. Oriol Cuscó i Víctor Revilla presentaran les novetats de les investigacions sobre ibers i romans vinculades a les excavacions del Poblat Ibèric de Burriac i el santuari de Can Modolell, respectivament.

També es faran recreacions històriques, ibèriques el primer cap de setmana del Festival i demostració d’oficis romans i campament el segon, que seran l’epicentre del festival, que es poden complementar amb una visita guiada, un monòleg o una conferència. O també es podrà gaudir d’una demostració d’una legió romana.

Reviu Ilturo als Museus

Gràcies a la col·laboració del Museu de Mataró, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, el Museu de l’Estampació de Premià de Mar i el Museu de Premià de Dalt, es podrà gaudir de visites a closos arqueològics com la Vil·la romana de la Gran Via – Can Ferrerons de Premià de Mar, la Vil·la romana de Torre Llauder, Premià de Dalt i els forns romans de Vilassar de Dalt.

Reviu Ilturo i les escoles

Com l’any passat, el festival vol fer arribar als més petits la importància de la conservació i ensenyar com vivien els ibers i els romans. S’oferiran als centres educatius visites guiades especialitzades als jaciments arqueològics de Cabrera, complementades amb un taller.

 

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí