Tots els secrets de Vives i Tutó

Text: Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
570

Can Caralt obrirà les portes, del 7 al 29 de setembre, de l’exposició El cardenal Vives i el seu temps. Una important producció del Museu-Arxiu de Llavaneres, en col·laboració amb el Museu Arxiu Vives i Tutó i la Comunitat Caputxina de Catalunya, per donar a conèixer la figura del fill més il·lustre de la vila, el caputxí Josep de Calassanç Vives i Tutó, que es va convertir en un important cardenal del Vaticà, en la Roma de finals del segle XIX. Mà dreta del papa Lleó XIII i de Pius X, va ser un dels catalans més influents i amb més poder de l’època. L’exposició s’inaugurarà dissabte 7 de setembre a les 19.30 hores.

La sala d’exposicions de Can Caralt reunirà durant el mes de setembre, del 7 al 29, tota mena d’objectes personals, documents, fotografies i retrats del cardenal Vives i Tutó. Una gran mostra que s’ha produït amb motiu del centenari de la mort del cardenal llavanerenc, que va traspassar el 7 de setembre de 1913 a Monte Porzio, Roma, quan la seva carrera eclesiàstica es trobava en un moment àlgid.

La feina per recopilar i mostrar tot aquest volum d’objectes personals ha estat molt important i ajudarà el visitant a copsar la importància del personatge. Aquesta exposició s’inclou en els actes d’homenatge de Llavaneres al Cardenal Vives i Tutó amb motiu del centenari de la seva mort.

COMPARTIR