Els turisme dóna feina a 14.000 persones al Maresme, un 13% més que abans de la crisi

Text: ACN
634

L’ocupació en el sector turístic de la comarca del Maresme creix de manera progressiva des de fa cinc anys i l’any 2016 ja va donar feina a 14.167 persones, el que representa un 13% més de llocs de feina que els que hi havia abans de la crisi –el 2008 el turisme ocupava a 12.697 persones a la comarca. Tot i això, la forta estacionalitat del sector fa que la majoria de contractes siguin temporals i només el 14% dels treballadors són indefinits. Aquestes són les principals dades que es desprenen del darrer informe anual d’activitats turístiques elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

En total, el Maresme té registrades 1.690 empreses que es dediquen al turisme, una xifra també a l’alça, amb un creixement interanual del 3,24%. Aquestes donen feina a 10.938 treballadors assalariats, el 9,39% més que l’any anterior, mentre que 3.229 treballadors dedicats al turisme són autònoms, una xifra que cau un 0,25% respecte el 2015.

El volum més important d’ocupació, tant pel que fa als assalariats com als autònoms, el genera l’hostaleria, on hi treballen el 73% de les persones dedicades al turisme. Els allotjaments ocupen un 23% dels treballadors i les agències i operadors al 4%. Tot i això, prop d’un 86% dels contractes són temporals, donada l’alta estacionalitat del sector.

La forta estacionalitat, amb puntes de contractació el 2n i 3r trimestre, indica que el sol i la platja continua sent el principal pol d’atracció de visitants a la comarca, tot i els esforços dels municipis i el mateix Consorci de Turisme per capgirar la situació amb la potenciació de productes culturals, gastronòmics o esportius.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí