El turisme frega els límits

Text: ACN / TRIBUNA Maresme  // Foto: Josep M Ponce
866

Els hotels del Maresme i el Garraf afronten la temporada alta de l’estiu amb ocupacions que superen el 93% al juliol i que es preveu que freguin el ple de cara a l’agost. El sector aplaudeix el bon ritme de les reserves i vaticina que es repetirà l’èxit de l’estiu passat, que els hotelers recorden com un any “sorprenent” perquè en molts casos es va batre un “rècord” respecte temporades anteriors. Aquestes previsions de cara al juliol i agost agafen el relleu d’un mes de juny marcat també per un bon nivell de reserves, engrescades de cara a la revetlla de Sant Joan gràcies a les altes temperatures de les darreres setmanes. El visitant català i espanyol segueix sent el majoritari, si bé al Maresme hi repunta el turista rus i al Garraf guanya pes el britànic.

Al Maresme, els hotels arrencaran la temporada alta d’estiu amb una ocupació del 93% per a principis de juliol, i amb expectatives d’arribar al 98% de cara a l’agost. El president del Gremi d’Hostaleria, Jordi Noguera, al tancament d’aquest article, assenyala que la calor de les darreres setmanes han animat les reserves d’última hora del cap de setmana de la revetlla de Sant Joan i de cara als primers dies del juliol, de manera que tot apunta que el segon trimestre de l’any es tancarà amb una ocupació mitjana del 90%.

Segons el president del Gremi, l’estiu del 2016 va ser “sorprenent” per l’elevat volum de reserves, i, davant les previsions d’aquest any, augura que es repetirà l’èxit. “Podrem dir que portarem dos exercicis amb una important recuperació al sector hoteler del Maresme”, destaca Jordi Noguera, que apunta que majoritàriament les estades als hotels de la comarca són d’entre quatre i sis nits.

En relació al perfil dels turistes i visitants que trien el Maresme, hi predominen les famílies catalanes i de la resta de l’estat espanyol. Amb tot, els hotelers han constatat una recuperació “important” del mercat rus, que ha anat a l’alça els darrers dos anys, així com també ha crescut la presència de turistes britànics.

Catalunya preveu un estiu de rècord turístic

El sector turístic de Catalunya confia que aquest estiu es registrin xifres rècord i s’assoleixi una de les millors campanyes turístiques dels darrers anys. L’optimisme és generalitzat entre els allotjaments de platja –Costa Daurada, Costa Brava i Costa de Barcelona– on es preveuen xifres d’ocupació superiors al 90% durant els mesos de juliol i agost. Els apartaments turístics de la capital catalana també preveuen fregar el ple. Pel que fa a Lleida, els agents turístics confien que l’ocupació creixi un 7% i creuen que els resultats d’aquest estiu podrien situar-se en termes similars al dels anys 2006-2007, considerats com els millors abans de la crisi econòmica. A la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre les reserves a hores d’ara se situen entre el 60 i el 80%, tot i que s’espera que les reserves d’última hora puguin fer incrementar aquesta xifra.

Es disparen les reserves a càmpings i hotels de la costa metropolitana

Les elevades temperatures dels darrers dies han disparat les reserves als càmpings de la costa de Barcelona. Així ho ha explicat a l’ACN el president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé, que s’ha mostrat molt optimista amb les previsions d’ocupació de cara a l’estiu. Amb tot ha reconegut que quan arrenca la temporada sempre hi ha més demanda a la zona de platja, on les reserves ja estan gairebé al 100%, que a l’interior, on ronden el 60%. A més, Caballé afirma que enguany aquestes distincions s’han accentuat perquè fa molta calor i “la gent té ganes de banyar-se”. Pel que fa al perfil del visitant, ha assegurat que el turisme intern està revifant i que també comença a recuperar-se l’activitat procedent de zones de l’estat espanyol properes a Catalunya com el País Valencià, Aragó o el País Basc.

Els apartaments barcelonins freguen el ple 

Els apartaments turístics de la capital catalana estaran fregant el ple, especialment al juliol. Des d’Apartur, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, el seu president, Enrique Alcántara, apunta a l’ACN que les reserves estan ja al voltant del 90%. Pel que fa a l’agost, ha rebaixat el percentatge al 80. Alcántara ha argumentat que el tipus de turisme que opta per un apartament és de tipus familiar, i sobretot europeu, i això fa que el mes de juliol sempre sigui millor. La raó és senzilla: les famílies ja tornen cap als seus països d’origen a mitjans d’agost perquè les escoles allà comencen abans que aquí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí