Un pas de llibre

Isabel López.  Professora de primària
1604

Començaré explicant-vos breument que sóc mestra d’infantil i primària. La meva estada a París em va fer reflexionar sobre la lectura en el nostre país. Veient la riquesa literària entre els escolars, vaig pensar a engegar un projecte vinculat a la lectura i a l’escola. L’objectiu principal d’Un pas de llibre és que la lectura pugui arribar a tots els infants i que el preu no sigui un impediment. Per això el preu de cada exemplar és de només 2 euros.

Un pas de llibre és un projecte de lectura que pot ser per un instrument de suport per als mestres on els nens hi trobaran relats que els enganxaran des del primer moment. Són contes que ho fan passar molt bé.

Contes amb diferents perfils: adaptacions de clàssics, contes que fan volar la imaginació, relats que tracten els valors i els sentiments, fins i tot una mica filosòfics, en algun cas, per invitar a la reflexió.

En resum, lectures que ajuden a créixer sanament. Ja ho veieu, un munt d’històries per poder engrescar i impulsar la lectura entre els menuts i no tan menuts.

Un pas de llibre vol posar un petit granet de sorra a favor de la literatura infantil i juvenil.

El format dels llibres és de butxaca, de 96 pàgines. La tipografia és gran i clara, per convidar a llegir. Contenen algunes il·lustracions i estan destinats a nens a partir de 7 anys. Cada llibre porta la recomanació de l’edat de lectura i preguntes de comprensió.

He reunit autors com Marta Mitjans i Anna Serra i il·lustradors com Marc Vicens i Elisabet Serra que són grans professionals però sobretot grans persones amb sensibilitat per l’educació. Que des del primer moment van creure en el projecte com una eina enriquidora en la formació educativa.

La lectura sempre ha estat la meva passió. A través de l’ensenyament com a mestra i a través de l’educació dels meus fills, he procurat promoure-la. Actualment, faig un voluntariat de lectura a Barcelona, en una escola on hi ha molts alumnes de famílies immigrades, cosa que m’ha fet pensar que nens amb pocs recursos també es podrien beneficiar del projecte, gràcies a donacions de sobrants de partida a escoles o centres cívics. D’aquesta manera, Un pas de llibre cooperarà activament en una causa social i cultural.

Si trobeu interessant el projecte, estaré encantada que us poseu en contacte amb mi. http://unpasdellibre.wixsite.com/unpasdellibre

COMPARTIR

1 COMENTARI

Comments are closed.