Un software per diagnosticar la disfàgia guanya el premi Creatic

Text: Redacció
309

Els guardons es van lliurar el passat 10 de novembre al TecnoCampus en la Nit de l’Emprenedoria.

Un software basat en intel·ligència artificial per al diagnòstic de la disfàgia, que ajudarà a optimitzar els processos de cribratge, diagnòstic i tractament de les persones que pateixen aquesta malaltia, es va endur el premi amb major dotació de la Nit de l’Emprenedoria: el premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a la incubadora durant un any. Es tracta d’un projecte que, sota el nom d’AIMS-OD, han presentat Alberto Martín, Pere Clavé i Xavier Tibau.

Orgasnic, que proposa el disseny i fabricació de productes de decoració per a la llar i la restauració a partir de residus orgànics i que ha iniciat una primera línia amb residus de cloïsses d’ostra, musclo i petxina variada, va guanyar el premi al millor projecte amb impacte social (6.000 euros i estada bonificada a la incubadora). El van presentar David Junyent i Iván Gordillo.

Pel que fa al Creatic a la millor iniciativa liderada per dones, dotat amb 6.000 euros i estada a la incubadora bonificada, va recaure en Carla Carrasco pel projecte Datali Group, que planteja serveis d’assessorament especialitzats per a marketplace i ecommerce a partir d’un software que permet l’optimització dels processos financers i fiscals de les empreses que comercialitzen en entorns online.

La foto dels guanyadors de la Nit es va completar amb dos guardons que volen fomentar l’emprenedoria entre els estudiants. Així, el premi a l’emprenedoria universitària va ser per a Lam Pau Aparici, pel projecte Ohlechef, una plataforma web que ofereix tallers de cuina online en directe amb xefs de prestigi, i que inclou servei de lliurament previ de tots els ingredients necessaris per elaborar les receptes del taller que es contracta.

El millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional va recaure en les estudiants Cristina Mateos, Jabou Kandeh, Nouhaila Benktib i Yousra Benyermak, de l’institut Thos i Codina, per la proposta The Coffice Mataró, d’un espai multiservei que ofereixi sales de coworking, cafeteria i llibreria en un mateix establiment, en un ambient innovador on tinguin cabuda l’activitat empresarial i l’oci cultural.

Nous guardons per a la responsabilitat social. Durant la gala, presentada pel Mag Lari, es va anunciar una nova iniciativa, els premis “Més-Mataró, empresa i societat”, que tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS.

COMPARTIR