Una empresa d’economia mixta oferirà al Maresme un servei integral de recollida de residus i neteja

Text: Consell Comarcal del Maresme
421

Aquesta és una empresa d’economia mixta que adapta els seus serveis a les necessitats dels ajuntaments. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el representant de CESPA, Narciso Llongarriu, han signat el contracte de creació d’aquesta nova empresa.

El Maresme és una comarca diversa i com a tal necessita serveis flexibles i amb una gran capacitat d’adaptació a les necessitats de cada municipi. Aquesta és la filosofia que mou a RESMAR.

L’empresa, participada en un 49% pel Consell Comarcal i un 51% per CESPA, se centrarà en oferir un servei integral en matèria de recollida de residus i en neteja pública. La seva peculiaritat és que els ajuntaments podran contractar la totalitat dels serveis o només aquells que necessitin. Amb l’avantatge, ha explicat Miquel Àngel Martínez que “tenim la capacitat de donar una resposta àgil i estalviar als ajuntaments que ens deleguin la competència dels procediments administratius que solen ser llargs i complicats”. A més, ha afegit Martínez, “l’aplicació de l’economia d’escala sempre ens fa ser més competitius”. Llongarriu comparteix aquesta visió tota vegada que “les despeses estructurals de l’empresa es comparteixen”. De fet, CESPA ja té experiència en la participació en empreses similars a Osona i a La Selva).

RESMAR disposarà de prou recursos materials i personals per oferir un servei a “la carta” que contempli totes les variants i combinacions de serveis. Pel que fa a residus, s’ofereix la recollida de totes les fraccions amb una adaptació a qualsevol modalitat (porta a porta, recollida en contenidor de diferents sistemes de càrrega, un sistema mixt…) i l’oferta en neteja viària i de platges també contempla un ampli ventall de possibilitats. A més, s’incorpora també la gestió de les deixalleries.

Consell Comarcal i CESPA treballen amb l’objectiu que RESMAR entri en funcionament a principis d’abril. Inicialment, assumirà, si els ajuntaments no diuen el contrari, els serveis que presta el Consell Comarcal a 8 municipis: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Andreu de Llavaneres, Pineda, Palafolls, Santa Susanna, Arenys de Munt, Dosrius i Òrrius. El Masnou finalitza el conveni de delegació de competències el 30 de març i Teià el 30 d’abril.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí