Vilassar de Noir arriba a la cinquena edició

Text: Redacció
639
El Vilassar de noir s’ajorna a causa de la pandèmia
La cinquena edició del festival Vilassar de Noir que s’havia de celebrar el penúltim cap de setmana d’octubre s’ha aplaçat, de moment sense data concreta, per la situació sanitària que estem vivint actualment a causa del Coronavirus. L’ajuntament de Vilassar de Mar baralla la possibilitat de poder trasladar el festival a finals de novembre o principis de desembre, a l’espera de com evolucioni la pandèmia en les properes setmanes. El certamen estava a punt per rebre per cinqué any consecutiu el bo i millor de la literatura i el cinema negre, amb prop d’una vintena d’autors convidats i una quinzena d’activitats previstes. S’havien pres totes les mesures de seguretat i s’havien seguit tots el protocols establerts per les autoritats sanitaries. Tant aviat com sigui posible us informarem de les noves dates de celebració del festival, que esperem que sigui molt aviat.

Del 23 al 25 d’octubre se celebrarà a l’espai Can Bisa una nova edició, i ja en van cinc, del festival de literatura i cinema negre Vilassar de noir. Amb un format més reduït a causa de les restriccions i respectant totes les mesures de seguretat establertes als protocols dissenyats pels tècnics de l’ajuntament, el festival Vilassar de noir portarà un any més a Vilassar de Mar els principals autors del gènere negre nacional.

L’edició d’enguany se celebrarà amb un aforament reduït al 30% de la sala Roser Carrau, amb un màxim de 47 persones de públic. Les entrades s’hauran de reservar a través de l’email vilassardenoir@gmail.com, fins a completar l’aforament màxim, i s’assignaran per ordre d’arribada.

Pel que fa al programa, estarà format principalment per xerrades o taules rodones amb només dos autors per acte, amb la voluntat de reduir la presència de gent a l’escenari i assegurar el flux de persones amb la màxima seguretat i distància.

Divendres 23 d’octubre, després de la inauguració del festival, es coneixerà el guanyador del II Premi Vilassar de noir de novel·la negra en català, per continuar amb la presentació de l’obra premiada l’any passat, L’esguard de la bèstia de Quim Gómez, publicada per Llibres del Delicte. La criminòloga Paz Velasco oferirà una xerrada i acabarà el vespre amb una taula sobre la gastronomia a les novel·les de Simenon.

Dissabte per la tarda tindran lloc xerrades sobre Sherlock Holmes o la literatura de la Nord-Amèrica profunda, i un homenatge a la Margarida Aritzeta a partir del seu personatge: la inspectora Mina Fuster, una de les icones de la novel·la policíaca en català.

Diumenge al matí es clourà el festival amb una jornada on hi participaran autors com Pep Prieto, Marta Alòs, Emili Bayo o la jove escriptora de només 16 anys, Aina Huix, a més de Núria Cadenas, que parlarà de la seva novel·la Guillem, una de les més importants de l’últim any.

PROGRAMACIÓ VILASSAR DE NOIR

Divendres 23 octubre
19 h. Inauguració.
19.15 h. Entrega II Premi Vilassar de noir de novel·la negra en català.
19.30 h. L’esguard de la bèstia. Quim Gómez xerra amb Irene Solanich
20 h. La mente del asesino. Xerrada a càrrec de Paz Velasco.
20.30 h. Simenon i Maigret s’entaulen. Ramon Roset, Eulàlia de Bobes i Xavier Pla. Modera. Montse Serra.

Dissabte 24 d’octubre
17 h. Destapant les veritats. Graziella Moreno i Salvador Balcells. Modera. Aida Montoya.
17.45 h. La relació de Sherlock Holmes i Arthur Conan Doyle. Xerrada a càrrec de Josep Lluís Martin.
18.15 h. La negror de les investigacions. Miquel Esteve, Sebastià Bennassar i Maria Sardans. Modera. Irene Solanich.
19.15 h. La rebel·lió dels rednecks. Xerrada a càrrec de Dani Osca.
20 h. Qui és la inspectora Mina Fuster? Margarida Aritzeta xerra amb Anna Maria Villalonga.

Diumenge 25 d’octubre
11 h.Superats per les circumstàncies. Marta Alòs i Albert Gassull. Modera. Núria Juanico.
12 h. La novel·la juvenil de misteri. Aina Huix i Emili Bayo. Modera. Mixa.
12.45 h. Entrega Premi relat curt dels instituts de Vilassar de Mar.
13 h. Sorpreses inesperades. Jordi Solé i Pep Prieto. Modera. Montse Sanjuan
13.45 h. Guillem. Núria Cadenes xerra amb Álvaro Colomer.

COMPARTIR