Vilassar de Noir torna a portar tota la força del gènere negre al Maresme

Text: Redacció
190

Els propers 29, 30 i 31 d’octubre, Vilassar de Mar serà l’escenari d’una nova edició d’aquesta proposta cultural que compta amb una destacada presència d’autors i autores del moment.

El festival Vilassar de Noir va néixer amb la voluntat d’explicar i analitzar el gènere negre des de les diferents manifestacions artístiques: literatura, còmic, cinema, teatre i la música. Enguany torna una nova proposta d’aquesta proposta cultural els propers dies 29, 30 i 31 d’octubre.

En les successives edicions que s’han anat fent, el festival s’ha anat convertint en un punt de referència del gènere negre que des de Vilassar de Mar, el municipi organitzador, s’obre als creadors i creadores i els contacta amb el públic i afeccionats, a partir de les seves novetats editorials més recents. Alhora, el festival vol contribuir a la visibilitat de la literatura i el cinema negre nacional i generar debats al voltant de temes recurrents del gènere amb les aportacions dels autors més importants del panorama actual. I ho fa a partir de l’estratègia d’acostar als amants de la literatura i el cinema negre els principals creadors, fent xerrades, taules rodones i presentacions de les seves obres.

Segons expliquen els seus promotors: “Una tasca aquesta, a més, que fa accessibles aquests autors mentre es contribueix al debat d’un gènere en expansió que aspira a descriure la nostra societat i que compta sempre amb una mirada crítica al món que ens envolta”.

Conèixer la visió dels creadors a través de les seves obres i fomentar el pensament crític en els amants del gènere. I també fomentar la lectura i l’amor pels llibres, la literatura, el cinema i la música a través d’obres d’interès i de qualitat, són els principals reptes d’aquesta proposta cultural.

I si gràcies a la feina d’algunes editorials, escriptors, llibreters, festivals i mitjans de comunicació, el gènere negre en català i en castellà guanya lectors dia a dia, Vilassar de Noir vol ser un esdeveniment que representi Vilassar de Mar al món de la creació i l’art, a més de fomentar l’activitat literària i lectora i descobrir al públic les virtuts d’un gènere que compta amb una rica activitat al país.

L’edició d’aquest any comptarà amb l’entrega del III Premi Vilassar de Noir de novel·la negra i el VI Premi Vilassar de Noir de relat curt per a joves, a més d’un ampli programa de col·loquis amb els autors per tractar temes tan diversos com l’humor negre, la vida al límit, Rural noir, els misteris juvenils, dilemes morals, l’altra cara de la política, els marges, fugides endavant, baixos fons, la foscor del cyberpunk i Homo criminalis, entre d’altres.

Andreu Martín, Ramona Solé, Jair Domínguez, Jordi Dausà, David Cirici i Màrius Serrra, entre d’altres autors de la comarca com Albert Figueras i Albert Calls, són solament alguns de la llarga nòmina d’escriptors i escriptores que aquests dies passaran per Vilassar de Mar per parlar, debatre i explorar el gènere negre, més viu i amb més força que mai.

Es pot consultar el programa complet a: www.vilassardenoir.com

COMPARTIR