Vilassar de Noir torna amb una 3a edició més ambiciosa

Text: Marc Moreno
461

El festival de literatura i cinema negre se celebrarà a Can Bisa del 26 al 28 d’octubre amb propostes que apropen les activitats als veïns.

Per tercera tardor consecutiva, Vilassar de Mar esdevé el centre de la literatura i el cinema de gènere negre amb la celebració d’una nova edició del festival Vilassar de Noir. Des de divendres 26 fins a diumenge 28 d’octubre, prop d’una quarantena d’escriptors ‘negrecriminals’ i una desena de directors de cinema i actors passaran per la Sala Maria Roser Carrau, a Vilassar de Mar, per explicar les seves obres i donar la seva visió particular del gènere.

Organitzat en diferents formats: des de taules rodones fins a xerrades, passant per converses, monogràfics i passis de pel·lícules i curtmetratges, l’edició d’enguany és la més ambiciosa fins al moment, comptant amb la presència d’autors de renom com Víctor del Árbol, guanyador del premi Nadal i, per primer cop, amb un escriptor de fora de l’estat espanyol, el francès Marin Ledun.

A més, el programa es completa amb escriptors d’Euskadi, Navarra, Balears, Canàries, Madrid, Castella-la-Manxa i Múrcia, a més dels principals autors de gènere a Catalunya, tant en llengua catalana com castellana: des de Màrius Serra o Toni Hill a Emili Bayo i Margarida Aritzeta.

Com a novetat, Vilassar de Noir compta aquesta edició amb la col·laboració de Vilassar Comerç, amb qui organitza una ruta de tapes negres per diferents establiments del poble, amb premis per a tots aquells que la completin, i un concurs de descobrir llibres amagats al aparadors dels comerços de la vila, regalant llibres als qui encertin les preguntes.

El clàssic concurs de relat curt en els instituts de Vilassar de Mar tornarà a portar la literatura negra a les escoles i promourà l’activitat literària entre el joves, amb interessants premis per als guanyadors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí