Viure unes festes veganes

Noemí Caupena.  instagram.com/greencookingqueen
373

Arriba l’època de l’any dels bons desitjos, de l’altruisme, del compartir, però també del consumisme més descarat i exagerat, tot en pro d’unes bones festes on regni la pau i l’amor.

Però de debò són bones festes per a tothom? Els vegans sabem que això no és així (com podríem promoure la pau i l’amor amb un cadàver al plat?). El veganisme és una filosofia de vida, una manera d’entendre el món on el respecte envers els animals és el pilar per aconseguir un món just i sostenible.

Rebutgem els aliments d’origen animal, rebutgem vestir pell animal, seda, llana, no calcem cuir ni fem servir cosmètics testats en animals. Rebutgem la tauromàquia, la cacera, la pesca, els zoològics, i qualsevol “festa” on els animals són víctimes de l’home.

Sabem que la nostra salut no corre cap perill i la nostra consciència està ben tranquil·la. Fins i tot l’ONU avala l’alimentació vegana com a única via per salvar el planeta del desastre mediambiental.

Així doncs, a les nostres mans està aconseguir un Nadal on de debò hi hagi pau i amor, començant pel plat que tenim a taula.

En aquests dies quan la bogeria consumista ens envolti, siguem egoistes i pensem en quin món volem viure. Optem per comprar productes vegans (cada cop és més fàcil, afortunadament, trobar botigues veganes de tot tipus). Fem del planeta un lloc millor, fem que casa nostra sigui exemple de respecte cap a nosaltres i cap als altres. Fem que aquestes festes siguin de debò bones festes per a tothom!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí