XPOMERCAT mostra el gran potencial de flors i plantes catalanes

Text: Redacció
371

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ja ho té tot a punt per a celebrar el proper 9 de març una nova edició de l’XPOMERCAT, la jornada de portes obertes en la qual mostra la seva àmplia oferta de flor, planta i complements, amb l’objectiu de promoure el consum de flors i plantes en un moment econòmicament molt difícil pel sector.

XPOMERCAT vol ser un esdeveniment de referència que pretén arribar no només als professionals de la floristeria i la jardineria, sinó també al públic en general. És per això que a més de l’exposició dels productors i majoristes del Mercat, hi haurà una sèrie d’activitats pensades per acostar el món de la floricultura i l’horticultura a tots els visitants, com un espectacle d’art floral amb el suggerent títol de Menú Floral, un concurs de floristeria comercial, i tallers de floristeria per a nens i nenes.

Clara mostra de la importància d’aquesta proposta és que la inauguració de l’esdeveniment anirà a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que assistirà acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. Precisament, segons expliquen els promotors de l’activitat, “el Mercat vol que el president conegui de primera mà la situació del sector –afectat no només per la crisi econòmica, sinó també per l’injust increment de l’IVA del 8 al 21% que va patir el 2012– i es comprometi a impulsar-lo per garantir els molts llocs de treball que hi estan vinculats i l’ajudin a afrontar el futur amb esperança”.

Paral·lelament, el Mercat del Maresme, el mercat agroalimentari que cada diumenge té lloc al recinte del Mercat de Flor, s’unirà a la festa tot programant diverses activitats, com són una ballada de sardanes, una actuació castellera dels Capgrossos de Mataró i una tabalada. A migdia, a més, oferirà un arròs popular.

XPOMERCAT servirà de colofó a la celebració del 30è aniversari del Mercat (1983-2013), i alhora serà el tret de sortida d’una nova campanya de primavera, que suposa l’època de màxim volum de venda de flor i planta.

 

PROGRAMA D’ACTES

10h. Obertura de portes.
10h. a 11.30h. Concurs de floristeria.
10.30h. Cercavila amb Ssstrèpits des del nucli antic de Vilassar.
11h. a 14h. Gran festa del mercat: sardanes amb la Cobla Premià, castellers Capgrossos de Mataró, bastoners amb la Colla de Bòlit.
11h. a 13h. Taller infantil floristeria.
12h. Menú floral, espectacle de florística de Rosa Valls.
12.30h. Inauguració oficial d’Xpomercat, a càrrec del M. Hble. President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas, i l’Hble. Conseller d’Empresa i Ocupació, el Sr. Felip Puig, acompanyats de diverses autoritats.
13h. Paella popular (Preu: 2,50€).
15h. a 16h. Concurs de floristeria comercial.
16h. a 18h. Taller infantil floristeria.
16h. Menú floral, espectacle de florística de Rosa Valls.
17.30h. Lliurament de premis del concurs.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí