5a edició del Festival de literatura i cinema negre Vilassar de Noir

Text: Redacció
835

El festival Vilassar de Noir celebrarà els propers 4, 5 i 6 de desembre la seva cinquena edició que serà totalment online a través de Youtube però mantenint la totalitat del programa previst. El certament s’havia de celebrar inicialment el 23, 24 i 25 d’octubre i es va ajornar per les noves restriccions del Coronavirus de finals d’octubre. El Vilassar de Noir afronta així una de les seves edicions més excepcionals amb la mateixa energia i compromís de sempre i amb un programa adaptat però molt complet. Entre les activitats més destacades que podrem veure en streaming hi ha l’homenatge a Margarida Fuster, la xerrada de Paz Velasco sobre La ment de l’Assassí, la dedicada a la relació entre Sherlock Holmes i Arthur Conan Doyle, o la de Literatura Nord Americana profunda i la presència de l’autora Núria Cadenas per parlar de la novetat Guillem. També es coneixerà el nom del guanyador del II Premi Vilassar de Noir de Novel·la Negra en Català.

Tres dies farcits d’autors i creadors de renom com Pep Prieto, Llort, Salvador Balcells, Miquel Esteve, Maria Sardans, Albert Gassull, Emili Bayo, Marta Alòs i Jordi Solé, entre d’altres. En total seran tres dies amb prop d’una quinzena d’activitats i la participació d’una vintena d’autors i una vintena d’editorials, en la cinquena edició d’un festival que s’ha adaptat a la nova situació.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Vilassar i té el suport de diverses entitats del municipi. El certamen vol potenciar també la cultura del Maresme i l’activitat cultural de Vilassar de Mar, demostrant que es tracta d’una localitat amb inquietuds i ganes de reunir talent i creadors. El festival persegueix un any més la implicació dels veïns de Vilassar i de la comarca del Maresme, amb noves propostes atractives que engresquin els habitants de la zona. Una altra de les característiques del festival és la voluntat d’establir espais de diàleg molt propers entre autors i assistents.

COMPARTIR