Abel Julien guanya l’XI Premi Helena Jubany

Text: Gemma Ponce
659

Abel Julien, autor de L’ocell de Brinkley, Arkansas és el guanyador del Premi Helena Jubany d’enguany, dotat amb 3.000€ i la publicació en paper de l’obra en el diari Ara.

El relat, que ha estat basat en un fet real segons l’autor, està ambientat en un llogarret “tranquil i avorridot” de l’Amèrica profunda, on suposadament es va observar un exemplar d’una espècie extingida d’ocell. A partir d’aquest esdeveniment, Julien, que es dedica professionalment a l’ornitologia, construeix una narració en la qual l’alcalde del poble aprofita el rumor per atreure visitants.

L’obra ha estat guardonada per tractar-se d’un “text original, molt ben redactat, narrativament coherent, divertit i amb un punt d’ironia”, d’acord amb els nou membres del jurat que han format part en la decisió, que també han destacat que “la història que s’hi conta és àgil i ben ambientada”.

El premi es va entregar el passat 2 de desembre, coincidint amb el 17è aniversari de l’assassinat de la mataronina Helena Jubany, un crim que, avui en dia, encara no s’ha resolt. El guardó busca mantenir viu el seu record com també la passió pels llibres de la bibliotecària de Sentmenat i és possible gràcies a la Fundació Helena Jubany, l’Ajuntament de Mataró i el diari Ara.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí