Acord de govern entre els grups municipals de CiU i PSC de Premià de Mar

Text: Ajuntament de Premià de Mar
428

El passat 12 de juliol va tenir lloc la formalització del pacte de govern entre els grups municipals de CiU  i PSC a Premià de Mar pels propers anys. L’acord porta per nom Pacte per a la Ciutat de Premià de Mar i estableix les prioritats del nou govern municipal. El document destaca que l’acció de govern se centrarà en aspectes com ara la reactivació econòmica i la lluita contra l’atur; les polítiques de benestar social i salut; la neteja i la seguretat; l’educació, la cultura i l’esport; i les infraestructures i els equipaments, alhora que recull diverses prioritats com ara la participació ciutadana, l’agilització de la tramitació administrativa, la creació de la figura del síndíc del poble, la figura del regidor de barri o el suport a les entitats, amb un denominador comú centrat en la transparència, austeritat, eficàcia i eficiència per part de l’equip de govern.

L’acte de signatura va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Miquel Buch; el portaveu del PSC, Tomás Esteban; el president de la federació de CiU a Premià de Mar, Carles Maristany; i la primera secretària del PSC a Premià de Mar, Olga Safont.

Durant la seva intervenció, l’alcalde Buch va fer referència a la responsabilitat per part dels dos grups municipals en aquest pacte, del qual n’ha destacat que el principal objectiu és un bon acord de govern. En aquest sentit, va recordar el discurs d’investidura que va fer ara fa un any, quan ja es va comprometre a “practicar un exercici de diàleg, de consensos i d’acords, de mà estesa”. Buch va subratllar també la importància que dues forces polítiques tradicionalment majoritàries com CiU i el PSC “s’hagin assegut i hagin trobat ponts per arribar a acords” materialitzant un pacte que representa a 2/3 del ple, i per tant a un nombre important de premianencs.

Per part seva, Tomás Esteban, del PSC, va destacar que des del primer moment la voluntat ha estat la de signar un document amb el qual “es pogués sumar i no restar, sumant voluntats dels dos partits”, amb l’objectiu de donar un impuls a la ciutat en un moment difícil i complicat. En aquest sentit, va afegir que “els ciutadans han de veure que pensem en ells i que els projectes són en benefici de tots”. Finalment, Esteban va explicar que la signatura del pacte ha suposat la oficialització d’una manera de treballar que ja s’estava donant des de l’inici del mandat.

Amb el nou pacte, l’equip de govern passa a tenir 14 regidors del total dels 21 que formen el consistori.

 

COMPARTIR