Activitats a l’entorn del Dia internacional de la gent gran al Maresme

Text: Redacció
480

Mataró ha programat diferents actes i propostes a l’entorn del Dia internacional de la gent gran, que se celebra l’1 d’octubre, amb la 3a Mostra d’entitats de la gent gran i les Jornades de portes obertes a les residències com a plats forts.

La Diada de germanor 2015 “Mou-te del Cor al Cos” obre el ventall de propostes. Va tenir lloc el passat dijous 1 d’octubre i estava adreçada als usuaris dels grups d’activitat física per a la gent gran que s’organitzen des de la Direcció d’Esports de l’Ajuntament. Va tenir lloc de 9.15 h a 12 h a Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i va incloure unes jornades atlètiques i una masterclass de biodansa.  També dijous 1, a les 18 h a la Sala d’actes de Can Palauet va tenir lloc la lectura del Manifest de la gent gran, seguit d’un recital poètic. L’acte, organitzat pel Consell Municipal de la Gent Gran, va estar presidit pel regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo.

3a Mostra d’entitats de la gent gran de Mataró
D’altra banda, el passat dissabte 3 d’octubre la, plaça de Santa Anna va acollir la 3a Mostra d’entitats de la gent gran de Mataró. La proposta, que se celebra cada dos anys i està organitzada per l’Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran, vol donar a conèixer la tasca que duen a terme les entitats i associacions de gent gran de la ciutat i facilitar l’intercanvi i contacte entre aquests col·lectius.

Aquest any hi van participar 35 entitats, organitzacions i centres residencials. Es van programar diferents exhibicions (tai-txi, country, sevillanes) i tallers (de memòria, d’escacs, de Rummikub, de les emocions, de manualitats, d’habilitats adreçades a cuidadors, etc.), tant a l’escenari central com als diferents estands.

Jornades de portes obertes i Ruta d’aparadors
Les residències i centres de dia per a gent gran de Mataró programen un any més, del 5 al 31 d’octubre, unes Jornades de portes obertes per donar a conèixer les seves instal·lacions i els serveis que ofereixen. Hi participen 14 equipaments, que han programat visites guiades, xerrades i altres activitats participatives durant les jornades.

Coincidint amb les portes obertes, 35 establiments de la ciutat han cedit els seus aparadors per exposar les creacions artístiques que fan els usuaris i usuàries de les residències i centres de dia. La ruta d’aparadors està organitzada per l’Ajuntament, les residències i centres de dia participants, la Unió de Botiguers de Mataró. La visita als aparadors decorats està oberta a tothom i dóna la possibilitat de participar en el sorteig d’un obsequi. Cal visitar un mínim de 10 aparadors, emplenar una butlleta amb els segells dels establiments i dipositar-la a les urnes situades als casals de gent gran fins al 6 de novembre. El sorteig del premi es farà el 13 de novembre.

A part de les activitats al voltant del Dia internacional de la gent gran, el dimarts 6 d’octubre comença a Mataró el 14è Cicle d’activitats formatives per la gent gran. Fins al mes de juny, el cicle programa xerrades divulgatives sobre qüestions d’interès o que preocupen a la gent gran, els seus familiars i les persones cuidadores.

Xerrades a Sant Vicenç de Montalt
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha decidit impulsar un cicle de tallers i xerrades adreçades a la gent gran amb inquietuds amb l’objectiu que puguin continuar formant-se, debatre temes, adquirir coneixements i experiències i potenciar les relacions socials. El cicle consta de 4 sessions gratuïtes que es faran  els dies 16 d’octubre i 6, 20 i 27 de novembre, a les 5 de la tarda, al Casal dels Xurravins i al local veïnal de la façana litoral. Tots els tallers són participatius i consten d’una breu explicació prèvia amb posterior torn de preguntes i intercanvi d’opinions per part dels assistents.

17a Setmana de la Gent Gran a Vilassar de Mar
D’altra banda del 26 de setembre al 4 d’octubre, Vilassar de Mar, va celebrar  la 17a Setmana de la Gent Gran. Van ser nou dies plens d’activitats on la gent gran va ser la protagonista. Ballar, cuinar, fer manualitats, gaudir del teatre i la música, tallers, xerrades  i exhibicions són algunes de les activitats incloses en el programa.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí