Com afrontar la nit de Sant Joan

Text: Naturcenter
757

Aquest mes ens arriba Sant Joan i les revetlles d’estiu i això comporta l’arribada de les fòbies als petards dels nostres gossos i gats. Degut a la sensibilitat auditiva que tenen, aquests són molt propensos a patir trastorns del comportament en aquestes dates. Els símptomes que normalment observem són panteix, vocalitzacions, corredisses, amagar-se sota el mobles, tremolors, anorèxia, eliminació inadequada, destructivitat i, en algunes ocasions, agressivitat.

Precaucions prèvies al dia de Sant Joan:

Hem de tenir en compte una sèrie de requisits i mesures prèvies per a poder afrontar més fàcilment la por i l’estrès que arribarà a patir el nostre animal durant les nits de revetlla. Aquest són:

  • Un dels requisits més importants davant de nits amb elevat risc de fuga com aquesta, és el de tenir-los correctament identificats amb el microxip.
  • El més important de tots els preparatius, és crear una zona segura amb dues setmanes d’antelació on els nostres animals es sentin còmodes i protegits, aquest espai pot ser una caseta, un transportí o qualsevol element que li doni sensació de protecció.
  • Tancar totes les persianes, finestres, portes, qualsevol accés a l’exterior per tal de minimitzar el soroll i evitar que el nostre animal s’escapi.
  • Durant l’estímul estressant hem d’intentar ignorar els comportaments que indiquen por, els hem de redirigir cap a coses agradables, tals com joguets nous, premis. Si es calmen amb la nostra presència, només hem de premiar el comportament calmat.
  • Encendre la ràdio o la televisió pot ajudar a emmascarar els sorolls de fora.
  • No hem d’esbroncar a la nostra mascota, això només augmentarà el seu estrès i complicarà la situació.
  • En el cas del gos, si podem, abans que comenci l’estímul estressant l’hauríem de treure a passejar, així està més cansat a l’hora de l’estrès.
  • Pels gats, hauran de romandre a casa des d’un o dos dies previs a Sant Joan. Haurà de disposar d’aigua, menjar i sorra neta en tot moment, així com també de llocs on amagar-se o posar-se en alt, per a donar-li més seguretat. També haurem de crear una “zona de confort” on el gat s’hi senti més segur; deixant-lo tranquil cada vegada que vagi a ella.

La nit de Sant Joan

Tots aquests consells i pautes són realment útils, però al mercat, tenim a la nostra disposició productes que són les millors eines per reduir l’estrès o els problemes d’adaptació de les nostres mascotes. Aquests productes són feromones de substàncies naturals que segreguen els animals amb una gran varietat d’objectius, un d’ells és el de calmar i tranquil·litzar. Les feromones tenen un efecte calmant i de “seguretat” sobre els nostres animals, i ens ajuden a fer que aquests es sentin més a gust o més relaxats en zones o moments d’estrès.

En el cas del gos, tenim l’Adaptil que podem trobar en diferents formats: difusor, “spray”, comprimits o collar. Es recomana endollar el difusor entre 1 i 2 setmanes abans de Sant Joan a la zona segura que hem creat i mantenir-lo durant la setmana posterior. Això farà que la nostra mascota es senti més calmada, assossegada i segura en aquesta zona, i ens ajudarà en gran mesura a prevenir els possibles atacs d’ansietat propis de Sant Joan. És molt recomanable reforçar el seu efecte amb comprimits naturals d’efecte tranquil·litzant que poden ajudar a millorar l’estat de calma del nostre gos.

En el cas del gat, tenim el Feliway que podem trobar en difusor o “spray”. Es recomana també, si es pot preveure l’estímul estressant, col·locar el difusor uns dies abans a la zona segura i el mateix dia de la revetlla ruixar amb el “spray” la zona on el nostre gat estarà durant la situació estressant.

Per tot, recomanem una valoració prèvia del veterinari i esperem que aquests consells us siguin d’ajuda perquè el vostre company i tota la família passeu un bon Sant Joan.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí