Alella celebra la 15a edició del Festival Espais de Poesia

Text: Redacció
91

Amb una trajectòria consolidada de 15 edicions, el Festival Espais de Poesia torna aquest mes de maig a Alella com a punt de trobada i de referència del gènere poètic català.

S’inaugurarà amb l’exposició ‘Spectrum’, de Marta Bisbal Torres, una mostra que a partir de la creació d’un arxiu de fotografies vernaculars recupera la memòria de les imatges. A més de comptar-se, també, per a aquest acte, amb la col·laboració d’un recital dels poetes Vicenç Altaió, Anna Gual, Joan Navarro, Chantal Poch, Gabriel Ventura i Ester Xargay.

Un any més, doncs, el punt de trobada d’Espais de Poesia, entre el 20 i el 29 de maig i amb activitats entre abril i juliol, proposa “acostar la poesia a través de llenguatges artístics diversos, des de llocs singulars i amb activitats sorprenents, combinant veus conegudes amb veus emergents i alhora apostant pels vincles vers el territori i la seva riquesa literària”, segons explica el promotor d’aquesta iniciativa cultural, l’Ajuntament d’Alella. D’altra banda, un cop més es potenciarà el vessant educatiu a les escoles i a l’institut, així com experiències participatives o tallers oberts.

Espais de Poesia compta amb un ampli i creatiu programa d’actes  a l’entorn de la poesia contemporània que podeu consultar a alella.cat/espaisdepoesia. Entre les activitats, destaca en clau comarcal la Tercera trobada d’editorials del Maresme, amb fira, recitals i presentacions. Es comptarà amb la presència de l’Associació de Relataires, Índex Edita, Quaderns de la Font del Cargol, Vibop Edicions i Voliana Edicions; així com amb una editorial convidada de fora del Maresme,  El Pont del PetrolI i el recital ‘Alella diu Maria Oleart’.

Espais de poesia

Spectrum. Can Manyé. Divendres 20 a les 19 h. Exposició de Marta Bisbal Torres. Inauguració d’Espais de Poesia amb recital dels poetes del projecte.

On és casa? Plaça de l’Ajuntament. Dissabte 21 de 10 a 14h. Trobada-acció participativa. Apte per a públic familiar.

Sota l’escorça. Bouquet d’Alella. Dissabte 21 a les 19.30 h. Concert de Raquel Herreros i Dani Ferruz.

Poetada. Jardins de Cal Marquès. Diumenge 22 a les 19 h. Recital de quatre dones poetes, dues generacions, la paraula escrita i la paraula dita.

Poesia, escriure’n i traduir-ne. Biblioteca. Dimecres 25 a les 19 h. Col·loqui entre Marta Pera i Jèssica Pujol.

Crits tacats. Espai Jove. Divendres 27 a les 19 h. Tarda de poesia jove.

Tarta Relena. Casal d’Alella. Divendres 27 a les 21 h. Tarta Relena presentarà el seu nou disc Fiat Lux.

Poesia i dansa entre vinyes. Alta Alella. Dissabte 28 a les 11 h. Recital de Laura Torres Bauzà acompanyada de la ballarina Helena Pellisé.

Trobada d’editorials comarcals: fira, recital i presentacions. Pl. l’Ajuntament. Diumenge 29 matí.

Alella diu Maria Oleart. Plaça de l’Ajuntament. Diumenge 29 a les 11 h. Recital d’alellencs i alellenques que llegeixen versos del recull Jo pregunto.

La Maresma publica poesia. Plaça de l’Ajuntament. Diumenge 29 a les 12 h. Presentacions de novetats en poesia.

A la Taigà. Can Manyé. Diumenge 29 a les 18.30 h. Aina Riera és la guanyadora del XXIV Premi Alella a Maria Oleart amb A la Taigà (Fonoll, 2022).

COMPARTIR