Alella celebra una nova edició d’Espais de Poesia

Text: Redacció
467

En els seus nou anys de trajectòria, els Espais de Poesia han esdevingut un punt de trobada per a molts poetes i amants de la poesia que, amb la seva implicació, han convertit aquesta iniciativa alellenca en un gran aparador de la creació literària que es fa en l’àmbit de la literatura catalana.

Enguany els deu dies de frenètica i engrescadora activitat poètica, arrenquen el 5 de maig amb la inauguració de l’exposició “Com una papallona entrant en una foguera”, un homenatge de Pere Llobera a tota la gent que ha pagat penyora amb la seva pròpia vida per expressar-se amb la paraula, en vers, en prosa o en cançó. La inauguració anirà seguida del recital d’Enric Casasses, un dels poetes catalans més reconeguts, que torna a Alella per presentar El nus la flor, un recull de poemes i escrits inèdits dels últims anys.

Una llarga llista de poetes

A Espais de Poesia d’Alella també hi seran presents una llarga llista d’autors com Dolors Miquel, Anna Maluquer, Rafael Vallbona, Vicenç Altaió, Albert Calls, Laia Noguera, Raimond Aguiló, Maria Cabrera, Mireia Calafell, Carlos Ernesto García, Antonio Tello i Yulino Dávila, entre d’altres. També es recordarà l’obra de Vicent Andrés Estellés, Ramon Llull i Carles Hac Mor.

Lliurament de premis de la Mostra Literària

El lliurament de premis de la fase local de la Mostra Literària es farà a Can Lleonart el diumenge 8 de maig a les 12h. La participació ha estat més baixa que en edicions anteriors, amb un total de 71 obres: 59 de poesia i 12 de prosa. Dins del programa d’Espais de Poesia, el 13 de maig a les 19h a Alta Alella, es presentarà el llibre ‘Zona Wifi’, de Raimond Aguiló, últim premi de poesia Alella a Maria Oleart.
 

PROGRAMA D’ACTES

El nus la flor. Can Manyé. Dijous 5 a les 20.30 h. Enric Casasses presenta El nus la flor, poemes i escrits inèdits dels últims anys. De la metafísica de la vida quotidiana a la quotidianitat del miracle.

De mà en mà. Jardins de Can Llimona. Dissabte 7 a les 12 h. Francesc Anyó i Borja Penalba perpetren, diuen, riuen, canten, ploren i mengen els versos de Vicent Andrés Estellés; una barreja de veus i músiques amb una senzilla posada en escena.

Ens queda la paraula. Can Manyé. Dissabte 7 a les 19h. Una vetllada a través de les impressions i de la creació poètica de Carlos Ernesto García, Antonio Tello i Yulino Dávila, en què ens submergirem en les seves variades i riques expressions culturals provinents d’El Salvador, Argentina i Perú, amb el propòsit de fusionar-les com un sol cant universal.

Cal.líope i Bacus: poesia entre vinyes. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dimarts 10 a les 19 h. Audiovisual, enregistrat en una passejada poètica feta entre les vinyes del celler Alta Alella.

Poesia, llengua i llibertat. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dimarts 10 a les 20.30 h. Rafael Vallbona, Vicenç Altaió i Albert Calls ens parlaran de la memòria del grup literari de la Font del Cargol, el moviment literari del Maresme impulsat per Valerià Pujol.

Obra completa punt u – Carles Hac Mor. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dijous 12 a les 20 h. Ester Xargay, poeta, videoartista i coautora de diversos llibres amb Carles Hac Mor, i Jordi Marrugat, crític i estudiós de la literatura, conduiran una xerrada sobre Obra completa punt u, el llibre que recull les obres escrites per Carles Hac Mor entre 1977 i 1992.

Poesia en moviment vora les vinyes. Celler i vinyes d’Alta Alella. Divendres 13 a les 19 h. Presentació del llibre guanyador del premi Maria Oleart.

Amb veu de dona. Bouquet d’Alella. Dissabte 14 a les 11h. Maria Cabrera i Mireia Calafell que oferiran un recital de les seves poesies, acompanyades per la trompeta de l’Elena Bañuls.

El Verger de l’Amat. Can Manyé. Dissabte 14 a les 20h. L’actriu Montse Germán i el músic mallorquí Ferran Pisà s’uneixen per recitar Ramon Llull en el recital El Verger de l’Amat.

Missa pagesa. Can Manyé. Diumenge 15 a les 12 h. Missa Pagesa és un poemari de Dolors Miquel escrit en forma de missa laica que vol ser un cant a la vida i a la natura.

Dos amants com nosaltres. Can Manyé. Diumenge 15 a les 18 h. L’amor i el desig en la poesia i la cançó catalana, un recorregut a dues veus. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i autora del llibre Dos amants com nosaltres i el músic Borja Penalba, proposen una petita mostra de literatura catalana.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí